Evästeiden käsittely ja yksityisyyden suoja


Helppo homma: HILJAINEN liesituuletin

Jos asennat liesituulettimen moottorin ulkoseinään, saat keittiösi hiljaiseksi. Tuuletin imaisee paistohöyryt, eikä moottori hurise keskellä keittiötä. Tarvitset vain reiän seinään.


Liesituulettimen moottori on sijoitettu talon toiselle ulkoseinälle, jotta sen ääni kuuluisi keittiössä mahdollisimman vähän.

Tavallisen liesituulettimen moottori on yleensä väännettävä täydelle teholle, jotta ruuanlaiton tuoksut eivät jää asuntoon. Moottorit eivät suinkaan ole äänettömiä.

Vältyt melulta, jos valitset tuuletinmallin, jossa on ulkoinen moottori. Tällöin melun voi siirtää keittiöstä pois sinne, missä siitä ei ole haittaa. Ratkaisu on hiukan perinteistä kalliimpi, mutta toisaalta saat tehokkaamman moottorin, raikkaamman kodin ja meluttomamman keittiön.

Helpoin ratkaisu edellyttää, että keittiö sijoittuu ulkoseinää vasten, jolloin laite on helppo asentaa ulkoseinään. Näin teemme tässä kohteessa. Muussa tapauksessa voit sijoittaa moottorin ullakolle tai kattoon asennettuun liesikupuun. Jos etsit hiljaista ratkaisua, myös putki on valittava harkiten. Teräsputket ovat parhaita.

Lataa koko artikkeli, niin saat työohjeet.

VALITSE OIKEAT OSAT

Monet valmistajat myyvät sekä liesituulettimia että erillisiä moottoreita, jotka sopivat toisiinsa. Tähän kohteeseen valittiin Mielen yhdistelmä. Siinä on erillinen seinään kiinnitettävä moottori, johon voi yhdistää monia erilaisia liesituulettimia. Hinnat alkavat noin 800 €:sta.

Liesituuletin, jossa on vinoon asennettu, 90 cm leveä imupinta, on hyvä valinta. Se vangitsee käryt paremmin ja imee tehokkaammin, koska se on leveämpi kuin liesi. Näin keittolevyjen tuntumassa on myös paremmin tilaa, etkä lyö päätäsi liesituulettimen reunaan.

Putkella, joka johtaa käryt keittiöstä ulos, on suuri merkitys liesituulettimen melumäärälle, sillä ilma tuottaa melua liikkuessaan. Tämän vuoksi kannattaa valita putki, jonka halkaisija on suuri. Ilmavirtaus on siinä hitaampi, jolloin myös melua syntyy vähemmän. Paras valinta on paloturvallinen teräsputki.

Sen matala poimurakenne vähentää ilmanvastusta. Varmista myös, että putkessa on mahdollisimman vähän taitoskohtia. Alumiiniputkia ei enää saa käyttää, muoviputkista puhumattakaan.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

Lataa
Suurenna esikatselukuva napsauttamalla pikkukuvaa.
  • Liesikupu: Tee helposti HILJAINEN liesituuletin

Vaikeusaste

Vaikeus 3/4

Lue lisää

Saat ilmaisen uutiskirjeen

Älypistorasia

Älypistorasia

2,90 eurolla saat pääsyn yli 2000 Tee Itse -lehden artikkeliin.

Gør Det Selv Forum

Uusi keskustelu

Keittiön palaparketin pullistuma ja irtoaminen, mitä tehdä?

Keittiössä kissojen ruokailupaikan kohdalla on ...

Lämminvesivaraajan vaihto

-Olisi tarkoitus vaihtaa boileri jo ...

Alimman hirren vaihto

Kesämökillä varastorakennuksen alin hirsi on ...

Kylpyhuoneen rappaus

Artikkelissa. ...

Luetuin keskustelu

Juoksutarha koirille

Ostin 2 rullaa 1.80mx30m koiratarhaverkkoa. ...

Terassille nousi hieno paviljonki

Alun pitäen tarkoituksena oli tehdä vain ...

Automekaanikko ● Vinkki: Tuulilasinpyyhkijät kuntoon

Auton kumiset tuulilasinpyyhkimet kärsivät ...

36 sohvapöydästä syntyi unelmien kasvihuone

Ilmo Syrjänen löysi huonekaluliikkeestä ...

Tee Itse | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Käyttöehdot | Yhteystiedot