Evästeiden käsittely ja yksityisyyden suoja


Vaivaton lohenpyrstöliitos

Lohenpyrstöliitokset ovat kaikkein kauneimpia puuliitoksia.Lohenpyrstöliitoksen tekeminen vie kuitenkin paljon aikaa jopa taitaviltakin puusepiltä.


Onneksi liitosten tekemistä varten on saatavana erityisiä sabluunasarjoja, jotka helpottavat työtä huomattavasti. Tässä setissä on sabluunoita, joiden avulla voi tehdä sekä pitkiä että lyhyitä lohenpyrstöliitoksia.

Mukana on myös puristin sabluunan kiinnitystä varten sekä jyrsinterä ynnä muita tarvikkeita. Ensin tarvitset yläjyrsimen. Nyt ei kuitenkaan käytetä koneen vakiopohjaa.

Sen tilalle asennetaan tarvikepakkauksessa oleva ohjauslevy. Ennen ohjauslevyn kiinnitystä laitetaan keskiöintitappi paikalleen. Sen avulla levy keskitetään jyrsimen pohjaan. Levyssä olevien reikien ja ruuvien avulla keskiöintitapin voi kiinnittää monentyyppisiin yläjyrsimiin.

Kun ohjauslevy on paikallaan, voidaan keskiöintitappi irrottaa. Pakkaukseen kuuluva jyrsinterä asetetaan paikalleen ja kiristetään sopivalle korkeudelle.

Tässä lohenpyrstöliitos jyrsitään kahteen 16 mm:n lastulevypalaan. Terä asetetaan niin, että se jyrsii lastulevystä noin 2/3. Tässä tapauksessa siis noin 10 mm.Höyläpenkkiin kiinnitetty puulevy on hyvä jyrsimisalusta.

Vaakaan tuleva levy kiinnitetään ensin ja sen jälkeen pystyyn tuleva levy. Levyjen on oltava täsmälleen oikeilla paikoillaan, ja pystylevyn reunan aivan vaakalevyn tasalla.

Sabluunassa on sekä kapeita että leveitä aukkoja. Nyt jyrsitään leveitä mutta lyhyitä uria. Uran valinta on makuasia. Sabluuna kiinnitetään puristimilla tukevasti jyrsittävän materiaalin päälle.

Käynnistä nyt yläjyrsin ja kuljeta sitä sabluunan koloja pitkin sivulta toiselle kaikkien kolojen kautta. Parhaan lopputuloksen saat liikuttamalla jyrsintä nopeaan tahtiin.

Kun käytät sabluunaa näin, voit jyrsiä liitoksen kummatkin puoliskot samaan aikaan, jolloin ne sopivat saumattomasti yhteen. Tämä on paljon helpompaa kuin liitoksen tekeminen sahan ja taltan avulla yksi puolisko kerrallaan.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

 • Keittiökaapit - ASENTO!

  Keittiökaapit - ASENTO!

  26/09 Keittiökaappien ja -laatikoiden ovet painuvat ajan kuluessa vinoon. Ne on kuitenkin suhteellisen helppo oikaista suoraan, kunhan tiedät, mitä ruuvaat.

 • Sokkelin kiinnitys magneeteilla  

  Sokkelin kiinnitys magneeteilla  

  28/07 VIDEO: Keittiöremontin yhteydessä tavallinen liesi vaihdetaan kalusteisiin sijoitettavaan uuniin ja keittotasoon. Uuden uunin alle jää siis tyhjä kolo, johon tarvitaan sokkeli.

 • Liitosurien jyrsiminen

  Liitosurien jyrsiminen

  28/07 VIDEO: Ennen helareikien sahaamista niiden paikat on merkittävä tarkasti. Siksi tasot on käännetty ylösalaisin.

 • Sahaa aukko liesitasolle   

  Sahaa aukko liesitasolle   

  28/07 VIDEO: Uudistettuun keittiöön tulee myös uusi liesitaso. Liesitaso kiinnitetään vanha lieden paikalle. Jotta taso olisi aivan kohdallaan, kannattaa piirtää merkkiviiva laatikkoelementteihin työtason takareunaan.

 • Reunallinen leikkuulauta  

  Reunallinen leikkuulauta  

  27/07 VIDEO: Jos olet tehnyt keittiöön puisen työtason ja sahannut tiskiallasta varten reiän, sinulla on jo valmiina tarvikkeet kaunista leikkuulautaa varten.

Saat ilmaisen uutiskirjeen

Älypistorasia

Älypistorasia

2,90 eurolla saat pääsyn yli 2000 Tee Itse -lehden artikkeliin.

Gør Det Selv Forum

Uusi keskustelu

Keittiön palaparketin pullistuma ja irtoaminen, mitä tehdä?

Keittiössä kissojen ruokailupaikan kohdalla on ...

Lämminvesivaraajan vaihto

-Olisi tarkoitus vaihtaa boileri jo ...

Alimman hirren vaihto

Kesämökillä varastorakennuksen alin hirsi on ...

Kylpyhuoneen rappaus

Artikkelissa. ...

Luetuin keskustelu

Juoksutarha koirille

Ostin 2 rullaa 1.80mx30m koiratarhaverkkoa. ...

Terassille nousi hieno paviljonki

Alun pitäen tarkoituksena oli tehdä vain ...

Automekaanikko ● Vinkki: Tuulilasinpyyhkijät kuntoon

Auton kumiset tuulilasinpyyhkimet kärsivät ...

36 sohvapöydästä syntyi unelmien kasvihuone

Ilmo Syrjänen löysi huonekaluliikkeestä ...

Tee Itse | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Käyttöehdot | Yhteystiedot