Evästeiden käsittely ja yksityisyyden suoja


Liitosurien jyrsiminen

Ennen helareikien sahaamista niiden paikat on merkittävä tarkasti. Siksi tasot on käännetty ylösalaisin.


Tee merkit noin 10 cm:n päähän kummastakin sivusta ja muista merkitä ne kumpaankin pöytälevykappaleeseen. Merkkien avulla tiedät, mihin liitoshelan keskikohta tulee. Tässä tarvitaan upotusterää, jonka halkaisija on sama kuin liitoshelan – tässä tapauksessa 35 mm.

Sillä porataan työtason alapintaan. Tämän kolon syvyys on 15 mm. Poratessa on tarkkailtava, että reiästä tulee riittävän syvä, mutta ei liian syvä. Helan on oltava aivan samalla tasolla työtason kanssa tai aaavistuksen alempana.

Hela on 16 cm:n pituinen, ja se kiinnitetään puoliksi kumpaankin levyyn, siis 8 cm molempiin. Nyt sitä varten jyrsitään ura. Tässä käytetään yläjyrsintä. Jos sellaista ei ole, sen voi vuokrata. Jyrsinterän halkaisijan pitää olla hiukan suurempi kuin helan, joka tässä tapauksessa on 6 mm.

Säädä siis terän syvyys niin, että se on melkein yhtä syvä kuin vastakkainen hela. Jyrsi merkkiviivaa pitkin. Aseta hela paikalleen ja tarkista, että ura on sopiva.

Jyrsi toinen ura samalla tavalla. Nyt jyrsitään ura lamelleille, jotka pitävät tasot yhdessä niin, ettei kumpikaan pääse nousemaan toista korkeammall. Lamellipalat ovat 2,2 cm leveitä ja puolikas menee kunkin tason sisään.

Siksi niitä varten on kumpaankin tasoon jyrsittävä 1,1 cm syvä kolo. Kolme lamellipalaa asetetaan suurin piirtein samalle etäisyydelle toisistaan. Niitä varten jyrsitään urajyrsimellä ura työtason sivuun.

Sitä harvemmalla on työkaluvarastossaan, mutta senkin voi vuokrata. Jos sinulla on yläjyrsin, voit jyrsiä sillä ja uraterällä. Ei haittaa, vaikka urista tulisi hiukan liitospalaa leveämpiä.

Ennen pöytätasojen yhdistämistä päätyreunat on hyvä öljytä, niin niihin ei pääse imeytymään kosteutta. Nyt uudet tasot voidaan asettaa paikalleen. Niitä ei kuitenkaan kiinnitetä ennen kuin toinen levy on käsitelty samalla tavalla.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

 • Keittiökaapit - ASENTO!

  Keittiökaapit - ASENTO!

  26/09 Keittiökaappien ja -laatikoiden ovet painuvat ajan kuluessa vinoon. Ne on kuitenkin suhteellisen helppo oikaista suoraan, kunhan tiedät, mitä ruuvaat.

 • Sokkelin kiinnitys magneeteilla  

  Sokkelin kiinnitys magneeteilla  

  28/07 VIDEO: Keittiöremontin yhteydessä tavallinen liesi vaihdetaan kalusteisiin sijoitettavaan uuniin ja keittotasoon. Uuden uunin alle jää siis tyhjä kolo, johon tarvitaan sokkeli.

 • Sahaa aukko liesitasolle   

  Sahaa aukko liesitasolle   

  28/07 VIDEO: Uudistettuun keittiöön tulee myös uusi liesitaso. Liesitaso kiinnitetään vanha lieden paikalle. Jotta taso olisi aivan kohdallaan, kannattaa piirtää merkkiviiva laatikkoelementteihin työtason takareunaan.

 • Reunallinen leikkuulauta  

  Reunallinen leikkuulauta  

  27/07 VIDEO: Jos olet tehnyt keittiöön puisen työtason ja sahannut tiskiallasta varten reiän, sinulla on jo valmiina tarvikkeet kaunista leikkuulautaa varten.

 • Siisti sormiliitos

  27/07 VIDEO: Sormiliitos on kestävä, kaunis ja suhteellisen helppotekoinen. Viime aikoina siitä on tullut hyvin suosittu keittiöissä, sillä sitä käytetään pöytälevyjen ja suorien tukilevyjen liitoksissa.

Lue lisää

Saat ilmaisen uutiskirjeen

Älypistorasia

Älypistorasia

2,90 eurolla saat pääsyn yli 2000 Tee Itse -lehden artikkeliin.

Gør Det Selv Forum

Uusi keskustelu

Keittiön palaparketin pullistuma ja irtoaminen, mitä tehdä?

Keittiössä kissojen ruokailupaikan kohdalla on ...

Lämminvesivaraajan vaihto

-Olisi tarkoitus vaihtaa boileri jo ...

Alimman hirren vaihto

Kesämökillä varastorakennuksen alin hirsi on ...

Kylpyhuoneen rappaus

Artikkelissa. ...

Luetuin keskustelu

Juoksutarha koirille

Ostin 2 rullaa 1.80mx30m koiratarhaverkkoa. ...

Terassille nousi hieno paviljonki

Alun pitäen tarkoituksena oli tehdä vain ...

Automekaanikko ● Vinkki: Tuulilasinpyyhkijät kuntoon

Auton kumiset tuulilasinpyyhkimet kärsivät ...

36 sohvapöydästä syntyi unelmien kasvihuone

Ilmo Syrjänen löysi huonekaluliikkeestä ...

Tee Itse | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Käyttöehdot | Yhteystiedot