Evästeiden käsittely ja yksityisyyden suoja


Mittaa pöytälevy tarkasti  

Keittiön yli 20 vuotta vanhat työtasot on päätetty vaihtaa. Alakaappeja ei vaihdeta, ja siksi taso ja pesuallas irrotetaan niin, ettei alakaapisto vahingoitu. Ensin irrotetaan pesualtaan kiinnitysruuvit. Vesi on muistettava sulkea.


Jos vettä ei voi sulkea pikaliittimellä, on kutsuttava putkimies avuksi. Allas pannaan takaisin paikalleen, joten sekoittaja irrotetaan myös. Nyt tasoon voi piirtää altaan ulkomitat.Kaikki kummankin tason kiinnitysruuvit irrotetaan.

Irrottaminen saattaa olla hankalaa, joten kannattaa käyttää ruuvinväännintä, jonka kärjen voi kääntää vinoon. Kun kaikki ruuvit on irrotettu, työtasot on helppo nostaa pois paikaltaan. Kiinnitysaineena käytetty silikoni on 20 vuoden aikana menettänyt tehonsa.

Kun vanhat työtasot ovat poissa, voidaan aloittaa uusien asentaminen. Ensiksi mitataan pisimmän tason pituus. Seinien etäisyys toisistaan on 206 senttimetriä.

Pöytälevy sahataan ulkona tähän mittaan. Näin sahauspöly ei päädy sisätiloihin. Jatobapuinen taso on 30 cm paksu. Se on markkinoiden kovinta puulajia. Seinästä toiseen on 206 cm. Pituudesta pitää vähentää 1 cm eli taso sahataan 205 cm:n pituiseksi.

Näin tason ja seinän väliin jää kummallekin puolelle 1/2 cm:n rako. Tämä rako on hyvin tärkeä, sillä massiivipuisella työtasolla pitää olla hiukan laajentumisvaraa.

Huomaa, miten puuseppä käyttää mittaa. Hän mittaa aina mitan päällä. Silloin mitasta tulee tarkka. Pöytälevy sahataan pyörösahalla ohjurin avulla, sillä silloin sahaaminen sujuu tarkasti. Jos sinulla ei ole upotus- tai pyörösahaa, voit sahata myös pistosahalla tai käsisahalla.

Se on kuitenkin kova urakka, kun sahattavana on 30 mm:n paksuinen jatobataso. Pane taso paikalleen ja tarkista, että se asettuu hyvin ja että kummassakin päässä on 1/2 cm:n rako.

Seinän ja takareunan väliin pitää myös jäädä pieni ilmarako. Silloin puulla on tilaa elää hiukan siihenkin suuntaan. Seinän ja tason väliin tulee vielä erillinen lista, joten lopputuloksesta tulee kaunis, eikä rako jää näkyviin.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

Saat ilmaisen uutiskirjeen

Älypistorasia

Älypistorasia

2,90 eurolla saat pääsyn yli 2000 Tee Itse -lehden artikkeliin.

Gør Det Selv Forum

Uusi keskustelu

Keittiön palaparketin pullistuma ja irtoaminen, mitä tehdä?

Keittiössä kissojen ruokailupaikan kohdalla on ...

Lämminvesivaraajan vaihto

-Olisi tarkoitus vaihtaa boileri jo ...

Alimman hirren vaihto

Kesämökillä varastorakennuksen alin hirsi on ...

Kylpyhuoneen rappaus

Artikkelissa. ...

Luetuin keskustelu

Juoksutarha koirille

Ostin 2 rullaa 1.80mx30m koiratarhaverkkoa. ...

Terassille nousi hieno paviljonki

Alun pitäen tarkoituksena oli tehdä vain ...

Automekaanikko ● Vinkki: Tuulilasinpyyhkijät kuntoon

Auton kumiset tuulilasinpyyhkimet kärsivät ...

36 sohvapöydästä syntyi unelmien kasvihuone

Ilmo Syrjänen löysi huonekaluliikkeestä ...

Tee Itse | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Käyttöehdot | Yhteystiedot