Evästeiden käsittely ja yksityisyyden suoja


Laudan sahaus vinon alustan mukaan   

Tämän työkalun avulla saat esimerkiksi vinoon lattiaan sopivan listan, sokkelin tai vastaavan sahatuksi juuri sopivasti viistoon. Sokkelilauta sahataan sopivan viistoksi vinoa lattiapintaa vasten.


Kun vatupassi on laudan päällä, alustan vinous näkyy selvästi. Aseta sokkeli vaateriin kiilan avulla. Säädä ja siirrä sitä, kunnes sokkeli on vaaterissa. Nyt tämä hyödyllinen työkalu asetetaan korkeimmalle kohdalle.

Säädä työkalu niin, että lyijykynä koskettaa kohtaa, jossa sokkelin ja lattian välinen aukko on suurimmillaan.Vedä nyt merkkiviiva koko sokkelin pituudelta. Pieninkin epätasaisuus tulee nyt merkityksi ja sokkeliin piirtyy täydellinen profiili lattiasta. Sokkeli sahataan pistosahalla.

Sahaus kannattaa tehdä alakautta, koska silloin on paljon helpompi seurata tarkasti piirrosviivaa. Sokkeli on sahattu vinon lattian mukaisesti ja sen yläreuna on vaaterissa.

5 Sabluuna vetimien kiinnitystä vartenNyt on aika kiinnittää laatikoihin ja kaappeihin vetimet. Seuraavassa vinkki niiden kiinnitykseen oikeille kohdille. Jokaisen vetimen paikan voi tietenkin mitata erikseen, mutta parhaiten se sujuu helppotekoisen sabluunan avulla.

Sabluuna tehdään lastulevystä ja kahdesta listanpätkästä. Listat liimataan ja naulataan lastulevyn kahdelle sivulle, kohdakkain levyn reunan kanssa. Aseta sabluuna kaapinoven kulmaan ja merkitse, mille etäisyydelle kulmasta haluat kiinnittää vetimen.

Liika liima on pyyhittävä pois, jotta se ei tahraa uutta kaapinovea. Sabluunaan tehdään merkki 6,5 cm:n päähän reunasta. Ruuvinreikien etäisyys toisistaan on 12,8 cm.

Tämä mitta merkitään sabluunaan sekä vaaka- että pystysuoraan. Ruuvin halkaisija on 3 mm, ja sabluunaan porataan samankokoiset reiät. Ennen kolmannen reiän poraamista sabluuna irrotetaan ovesta, ettei terä mene siitä kohdasta läpi.

Kolmas reikä porataan, jotta saman sabluunan avulla voidaan vetimet kiinnittää kaikkiin neljään kulmaan. Kahva kiinnitetään ruuveilla kaapinoven taustapuolelta.

Sabluunan avulla kahvat on helppo kiinnittää sarjatyönä ilman eri mittausta. Kahvat ovat jokaisessa ovessa täsmälleen samalla korkeudella. Kun käytät 10 minuuttia sabluunan valmistukseen, säästät moninkertaisesti aikaa ja olet tyytyväinen lopputulokseen.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

 • Uusi keittiönlattia vanhan päälle

  Uusi keittiönlattia vanhan päälle

  10/02 Jos huoneessa on kahta erilaista lattiamateriaalia, saat yhtenäisen, kelluvarakenteisen lattiapinnan pontatuilla linoleumilaatoilla. Näytämme, kuinka onnistut.

 • Onko lattian hiominen välttämätöntä?

  Onko lattian hiominen välttämätöntä?

  23/11 Uusimme keittiön kaapiston, mutta uusi sokkeli on entistä syvemmällä, ja siivu peitossa ollutta lattiaa jää näkyviin. Miten välttyisimme hiomasta koko lattiaa?

 • Uusi lattia päivässä

  Uusi lattia päivässä

  16/10 Kulunutta lattiaa on turha surra, sillä tuliterän lattian voi asentaa jopa yhdessä päivässä. Katso, kuinka kohtuuhintainen lattiauudistus tehdään.

  Vaikeus 2/4
 • Paras lattia keittiöön

  Paras lattia keittiöön

  19/02 Keittiön lattian on kestettävä kovaa kulutusta, joten sen pinnan pitää olla kestävä ja helppohoitoinen. Valinta kannattaa tehdä harkiten, kun satsataan rahaa uuteen lattiaan. Taulukosta löydät erilaisten lattioiden hyvät ja ...

Saat ilmaisen uutiskirjeen

Älypistorasia

Älypistorasia

2,90 eurolla saat pääsyn yli 2000 Tee Itse -lehden artikkeliin.

Gør Det Selv Forum

Uusi keskustelu

Keittiön palaparketin pullistuma ja irtoaminen, mitä tehdä?

Keittiössä kissojen ruokailupaikan kohdalla on ...

Lämminvesivaraajan vaihto

-Olisi tarkoitus vaihtaa boileri jo ...

Alimman hirren vaihto

Kesämökillä varastorakennuksen alin hirsi on ...

Kylpyhuoneen rappaus

Artikkelissa. ...

Luetuin keskustelu

Juoksutarha koirille

Ostin 2 rullaa 1.80mx30m koiratarhaverkkoa. ...

Terassille nousi hieno paviljonki

Alun pitäen tarkoituksena oli tehdä vain ...

Automekaanikko ● Vinkki: Tuulilasinpyyhkijät kuntoon

Auton kumiset tuulilasinpyyhkimet kärsivät ...

36 sohvapöydästä syntyi unelmien kasvihuone

Ilmo Syrjänen löysi huonekaluliikkeestä ...

Tee Itse | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Käyttöehdot | Yhteystiedot