Evästeiden käsittely ja yksityisyyden suoja


Tee itse peiliovet   

Jos haluat keittiöön näyttävän peilioven tavallisen sileän oven sijasta, voit tehdä sellaisen itse.


Valmiin oven korkeus on 70 cm ja leveys 50 cm, mutta tässä vaiheessa ovi mitoitetaan hiukan suuremmaksi, jotta lopussa olisi hiukan siistimisvaraa. Sahaa ovi pyörösahalla ohjurin avulla. Jos et omista pyörösahaa, se kannattaa vaikka vuokrata, sillä tarkkaa lopputulosta ei synny käsi- eikä pistosahalla.

Ohjuri on asetettava sen osan päälle, joka tulee käyttöön. Jos ohjuri on pois sahattavan osan päällä, terä sahaa muutaman millin liikaa. Oveen tehdään kehykset, joiden sisään jää syvennys.

Tässä tehdään joka puolelle 10 cm:n levyinen kehys 10 mm:n mdf-levystä. Sahatut palat asetetaan oven päälle. Niiden on oltavan oven pituisia, eli 71 cm. Tämä mitta merkitään kahteen palaan. Samalla otetaan niiden väliin jäävä mitta, joka on lyhempien palojen pituus.

Saatu mitta siirretään kahteen kehyskaitaleeseen. Palat sahataan katkaisusirkkelillä. Huomaa, että molemmat palat sahataan samaan aikaan. Siten niistä tulee varmasti saman pituiset.

Kun molemmat pitkät ja lyhyet pätkät on sahattu, ne pannaan oven päälle ja tarkistetaan vielä, että osat sopivat varmasti kohdalleen. Päätykappaleiden reunat ja pitkien kaitaleiden sisäreunat hiotaan. Näin kulmiin tulee yhtenäinen liitos. Kehykset liimataan pohjaan. Tähän käytetään tavallista puuliimaa.

Levitä liimaa kaikkien kehyskappaleiden reunoille ja keskelle. Nyt ensimmäinen pala on paikallaan ja sen annetaan olla puristuksessa, kunnes liima on kuivunut. Muut palat liimataan ja puristetaan samalla tavalla.

Kun liima on noin tunnin kuluttua kuivunut, reunat sahataan niin, että lopullinen korkeus on 70 cm. Se on helppo tehtävä, sillä ovi sahattiin alussa 1 cm liian korkeaksi ja saman verran liian leveäksi.Tässä piirretään merkkiviivat 0,5 cm:n päähän kaikista reunoista.

Ohjurin avulla kaksi merkkiä yhdistetään niin, että reunasta tulee varmasti aivan suora. Ison suorakulman avulla piirretään suora viiva myös oven toiseen reunaan. Näin sahataan kaikilta reunoilta 0,5 cm pois, ja lopulliseksi kooksi tulee 70 x 50 cm.

Vaikka kehys ei olisikaan asettunut aivan keskelle, kaikilta sivuilta sahaamalla varmistetaan, että ovi on symmetrinen ja sen reunat aivan suorassa. Nyt voit maalata oven haluamallasi värillä tai vaikka kahdella - toisella kehyksen ja toisella sisäosan.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

 • Sabluuna vetimien kiinnitystä varten

  Sabluuna vetimien kiinnitystä varten

  29/07 VIDEO: Nyt on aika kiinnittää laatikoihin ja kaappeihin vetimet. Seuraavassa vinkki niiden kiinnitykseen oikeille kohdille.

 • Voiko keittiön kaapinovet maalata itse?

  Voiko keittiön kaapinovet maalata itse?

  10/02 Keittiömme kaipaa uutta väriä sekä uusia työtasoja ja vetimiä. Voiko kaapinovet maalata itse vai pitääkö niiden ruiskumaalaus jättää ammattilaisen tehtäväksi?

 • Kuinka suoristan keittiönkaapiston notkahtaneet ovet?

  Kuinka suoristan keittiönkaapiston notkahtaneet ovet?

  12/11 Meillä on vanha valmiskeittiö, jonka ovien piilosaranoista osa on kulunut niin, että ovet ovat notkahtaneet vinoon eikä niitä saa enää kunnolla kiinni. Keittiön valmistanutta yritystä ei enää ole, joten en saa mistään ...

Saat ilmaisen uutiskirjeen

Älypistorasia

Älypistorasia

2,90 eurolla saat pääsyn yli 2000 Tee Itse -lehden artikkeliin.

Gør Det Selv Forum

Uusi keskustelu

Keittiön palaparketin pullistuma ja irtoaminen, mitä tehdä?

Keittiössä kissojen ruokailupaikan kohdalla on ...

Lämminvesivaraajan vaihto

-Olisi tarkoitus vaihtaa boileri jo ...

Alimman hirren vaihto

Kesämökillä varastorakennuksen alin hirsi on ...

Kylpyhuoneen rappaus

Artikkelissa. ...

Luetuin keskustelu

Juoksutarha koirille

Ostin 2 rullaa 1.80mx30m koiratarhaverkkoa. ...

Terassille nousi hieno paviljonki

Alun pitäen tarkoituksena oli tehdä vain ...

Automekaanikko ● Vinkki: Tuulilasinpyyhkijät kuntoon

Auton kumiset tuulilasinpyyhkimet kärsivät ...

36 sohvapöydästä syntyi unelmien kasvihuone

Ilmo Syrjänen löysi huonekaluliikkeestä ...

Tee Itse | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Käyttöehdot | Yhteystiedot