Evästeiden käsittely ja yksityisyyden suoja


Piharakennuksen katto

Nyt puuseppä näyttää, miten piharakennuksen katto rakennetaan. Katon kallistus ratkaisee, millainen katemateriaali on paikallisia sääoloja ajatellen sopivin. Tämä katto päällystetään myöhemmin tiilillä, joten kallistuksen tulee olla ainakin 30 astetta.

Nyt puuseppä näyttää, miten piharakennuksen katto rakennetaan. Katon kallistus ratkaisee, millainen katemateriaali on paikallisia sääoloja ajatellen sopivin. Tämä katto päällystetään myöhemmin tiilillä, joten kallistuksen tulee olla ainakin 30 astetta.

Taimmainen kattopalkki on nyt 180 cm:n korkeudella. Vastakkaisen sivun korkeus on 270 cm, mikä takaa hyvän kallistuksen. Nyt palkki nostetaan toivotulle korkeudelle.

Se kiinnitetään tässä vaiheessa puristimella ja merkitään, miltä kohdalta tolppa sahataan poikki.Tolppaan merkitään kulmamitan avulla palkin kallitus, koska nyt tolppa on sahattava vastaavassa kulmassa lyhyemmäksi.

Tähän merkitään myös pitkän sivun kattopalkin sijoituskohta. Kattopalkki lovetaan kolmen tolpan sisäään, joten niihin merkitään pois sahattava kohta. Samoin kahteen muuhun tolppaan.

Tämän jälkeen sahataan palat pois sekä tolpasta että kattopalkista.Se sujuu parhaiten pistosahalla, joka asetetaan toimimaan heiluriliikkeellä ja johon kiinnitetään tukeva terä. Voit tietenkin käyttää myös tavallista käsisahaa.

Kun kaikki tolpat on sahattu oikean korkuisiksi, sahataan kattopalkkiin kolo. Päätypuuhun voi olla hieman hankala sahata. Jos tuntuu, että pistosahaa on liian vaikea ohjata, voit hyvin käyttää käsisahaa. Nyt ensimmäinen tolppa on valmis.

Ennen kuin siirrytään toisen reunan tolppaan, otetaan tarkat mitat ja siirretään ne vastakkaiseen tolppaan. Kulmamitan avulla katon kallistus merkitään tähän tolppaan. Nyt työtä jatketaan samaan tapaan kuin edellä.

Etuosan tolppien kanssa menetellään samalla tavalla kuin taaimmaisten. Etuosan yläjuoksu saa vielä tässä vaiheessa ulottua pitkälle reunan yli. Se sahataan oikeaan mittaan vasta, kun kattotiilet ovat paikallaan.

Silloin lopputuloksesta tulee kaikkein siistein.Kun katon etujuoksut ovat paikallaan, on aika asentaa kattovasat. Ensimmäinen vasa pannaan irtonaisena paikalleen ja siihen merkitään viistous.

Sitten merkitään ensimmäinen vasan paikka.Kattovasoihin merkitään kattokulman mukainen loveus .Tässä mitataan loveuksen korkeus nivelmitalla, ja kulmamitan avulla merkitään sen kohta vasaan. Merkki piirretään sekä etu-ja takajuoksun kohdalle.

Ensimmäinen kattovasan mukaan tehdään seitsemän muuta. Siksi ensimmäinen vasan mittaamisessa on oltava erittäin tarkkana. Kaikki kahdeksan palkkia kiristetään puristimella yhteen ja piirretään loveus ison suorakulman avulla kaikkiin palkkeihin.

Tässä käytetään upotussahaa, jonka terä on asetettu sopivalle syvyydelle. Tukea vasten sahataan täsmälleen merkkiviivan kohdalta. Toisessa päässä toimitaan samoin. Upotussahalla tehdään vain tämä vaihe.

Viisto kohta sahataan pistosahalla, ja nyt loveus on sahattu valmiiksi. Se sahataan kaikkien vasojen ylä- ja alapäähän. Nyt vasat voidaan sijoittaa paikalleen. Tarkan mittauksen ja sahauksen ansiosta ne istuvat paikalleen kuin valettu.

Tässä vaiheessa kaikki vasat asetetaan irtonaisina paikalleen. Nyt merkitään, mille kohdalle kukin vasa asetetaan. Kahdeksan vasaa asetellaan tasaisin välein.Kattovasat kiinnitetään kulmalevyillä ja 5 x 40 mm:n levyruuveilla.

Kulmalevyn kullekin sivulle riittää kaksi ruuvia. Huomaa, että kulmalevyt on kiinnitetty palkkien kummallekin puolelle.Vasat ovat paikallaan, ja nyt otetaan mitat ruoteita varten. Se aloitetaan merkitsemällä ensimmäisen ruoteen paikka.

Sen tulee olla samassa linjassa juoksujen kanssa. Ruoteiden sijainti on merkittävä tarkasti. Tässä tapauksessa ruoteiden välimatkaksi tulee 32 cm, sillä katteeksi tulee tiili.

Kevyemmän katemateriaalin kuten valokatteen alle riittää, kun ruoteet ovat 40 cm:n välein.Merkkiä ei tarvitse tehdä jokaiseen palkkiin, kun käyttää apuna liitulankaa. Sen avulla voi ruoteeiden paikat merkitä useampaan vasaan samalla kertaa.

Ruoteet ovat 72 x 38 mm, ja ne kiinnitetään 5 x 80 mm:n ruuveilla.Ruoteita jatketaa niin, ettei mihinkään vasaa tule kahta liitosta vierekkäin. Tällä tavoin rakenteesta tulee tukevampi.

Kuhunkin ruoteeseen riittää yksi ruuvi kunkin vasan kohdalle. Nyt koko kattorakennelma on valmis ja se voidaan kattaa.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

 • 6 nopeaa katon korjausta

  6 nopeaa katon korjausta

  12/06 Kattoon tullut vaurio pitää korjata nopeasti! Mitä pitempään korjaaminen venyy, sitä isommaksi kalliiden vahinkojen mahdollisuus kasvaa.

 • 7 vaihetta: askelmerkit katon vaihtoon

  7 vaihetta: askelmerkit katon vaihtoon

  09/06 Uuden katon tekeminen on jättiläismäinen projekti, jossa voi säästää paljon rahaa tekemällä osan töistä itse. Her viser vi de 7 arbejdsgange, du SKAL have styr på, inden du går i gang.

 • Tee uusi katto vanhan päälle

  Tee uusi katto vanhan päälle

  30/05 Tiilikattoa muistuttavat profiilipeltilevyt on helppo asentaa suoraan vanhan katon päälle.

 • Miten katto kannattaa pestä?

  Miten katto kannattaa pestä?

  04/04 Katon peseminen ei ole vaikeaa tai vaarallista, kun se tehdään oikeilla välineillä. Näytämme, mitä työkaluja kannattaa käyttää.

 • PUUTYÖNIKSI: Kestävä räystäs

  PUUTYÖNIKSI: Kestävä räystäs

  13/09 VIDEO: Tässä puusepää näyttää, kuinka syntyy tukeva ja kestävä räystäs. Ensin on irrotettu kaksi reunimmaista tiiliriviä, jotta räystäs voidaan kunnolla rakentamaa. Peiteaudat sovitetaan niin, että ne sopivat täsmälleen ...

Saat ilmaisen uutiskirjeen

Älypistorasia

Älypistorasia

2,90 eurolla saat pääsyn yli 2000 Tee Itse -lehden artikkeliin.

Gør Det Selv Forum

Uusi keskustelu

komposiittilauta

Pitäisi kunnostaa vanhaa terassia ...

tee se itse lehtiä

Olisi laatikollinen Tee Se Itse lehtiä. ...

Kesämökin lisäeristys

Vanha kesämökkini on rakennettu tolppien ...

Kylpyhuoneremontin rahoitus

Keskustelu tuntuu olevan melkoisen hiljaista, ...

Luetuin keskustelu

Juoksutarha koirille

Ostin 2 rullaa 1.80mx30m koiratarhaverkkoa. ...

Terassille nousi hieno paviljonki

Alun pitäen tarkoituksena oli tehdä vain ...

Automekaanikko ● Vinkki: Tuulilasinpyyhkijät kuntoon

Auton kumiset tuulilasinpyyhkimet kärsivät ...

36 sohvapöydästä syntyi unelmien kasvihuone

Ilmo Syrjänen löysi huonekaluliikkeestä ...

Tee Itse | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Käyttöehdot | Yhteystiedot