Evästeiden käsittely ja yksityisyyden suoja


Rakenna tiilikatto

Tämä pieni katos päällystetään nyt kattotiilillä. Jos sinulla ei ole kokemusta tiilien latomisesta, kannattaa kokeilla niiden levittämistä ensin maassa.

Rimojen etäisyys sovitetaan niin, että ne ovat tiilien ylä- ja alareunan kohdalla. Tiilet eivät ole aina samankokoisia, joten muista tiedustella asiaa tiilien toimittajalta. Tämä katto katetaan kierrätetyillä tiilillä, joita on jäänyt tähteeksi, joten asia selviää kokeilemalla. Kun rimat ovat 30 cm:n päässä toisistaan, ovat ylä- ja alareuna oikeilla kohdilla.

Kun optimaalinen etäisyys on selvitetty, merkitään rimojen sijainti reisipuihin. Rimat kiinnitetään reisipuihin ruostumattomilla ruuveilla. Huomaa, että kattorakenteisiin on aina käytettävä hyväksyttyä T1-laatua. Uloin rima käännetään pystyyn. Tällä tavoin alin tiilirivi tulee samalle tasolle kuin muut, limittäin asetellut tiilet.

Kun kuusi kattorimaa on paikallaan, ryhdytään asettelemaan tiiliä. Tätä varten kannataa pyytää apuun joku, joka voi ojentaa tiiliä, kun itse seisot tikkailla. Ensimmäisiä tiiliä täytyy tässä tapauksessa hiukan muokata, jotta rännille jää tilaa. Tiileen on piirretty poistettava kohta. Pistosahalla on melko helppo sahata keraamista materiaalia.

Sahaa hitaasti ja rauhallisesti tiilestä kaareva pala pois. Pienet rosotkin voi vielä poistaa ennen tiilien asettamista paikalleen. Tiilien asettelu aloitetaan aina oikeasta alakulmasta, josta edetään viistosti kohti vasenta yläkulmaa. Se on ainoa tapa limittää tiilet oikein.

Tiilet asetellaan niin, että uusi tiili tulee alapuolella olevan päälle ja samanaikaisesti myös oikealla puolella olevan naapurin päälle. Kun systeemin oppii, alkaa työ sujua nopeasti. Jotkin uudemmat tiilityypit pitää kiinnittää tässä vaiheessa tietyn mallin mukaan, mutta tämäntyyppiset vanhat kiinnitetään vasta jälkeenpäin.

Kattorimat on tarkoituksella sahattu liian pitkiksi, ja ne katkaistaan vasta kun nähdään, miten pitkälle viimeinen tiili ulottuu. Rimoihin merkittän sahauskohta viivottimen avulla. Tässä katto tulee ulottumaan noin 8 cm reisipuun ulkopuolelle, mikä on sopiva mitta. Sentti sinne tai tänne ei haittaa lainkaan.

Reunimmaiset tiilet otetaan vielä pois, ja sahauskohta piirretään kaikkiin rimoihin. Sahaus sujuu kaikkien parhaiten pistosahalla, mutta myös tavallinen käsisaha käy. Kun rimat on lyhennetty, voidaan ulommaiset tiilet asettaa lopullisesti paikalleen. Tiilien asentoa voi vielä hiukan korjailla, jos huomaa jonkin niistä olevan vinossa.

Tiilet kiinnittyvät limittäin aseteltuna toisiinsa, mutta ne ovat vielä irti kattorimoista. Siksi ne pitää sitoa niihin kiinni. Tiilien pohjassa olevaan reikään pujotetaan teräslankaa, joka kiedotaan solmuun. Seuraavaksi rimaan lyödään naula, jonka ympärille teräs lanka kiedotaan, ja lopuksi naula lyödään pohjaan saakka. Riittää, kun kunkin rivin joka viides tiili kiinnitetän tällä tavoin. Katto pysyy nyt hyvin paikallaan.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

 • Asenna Decra-kate

  Asenna Decra-kate

  24/08 VIDEO: Decra-kiviteräskate on hyvä vaihtoehto tiilikatolle. Kattolevyt on kivisirotepintaista teräslevyä. Tällaisesta katosta tulee paljon tiilikattoa kevyempi. Decra-katteen asentamisessa on mittaus ja kattolevyjen asettelu ...

 • Fastlock-valokatteen kiinnittäminen

  Fastlock-valokatteen kiinnittäminen

  24/08 VIDEO: Jos haluat tiiviin, valoisan ja kauniin katon, kannattaa harkita muovikatetta. Yksi helpoimmin asennettavista on Fastlock-kate, jota varten lautoihin ei tarvitse porata ensimmäistäkään reikää. Kattolevyt nimittäin vain ...

 • Fastlock-valokatteen kiinnittäminen

  Fastlock-valokatteen kiinnittäminen

  24/08 VIDEO: Jos haluat tiiviin, valoisan ja kauniin katon, kannattaa harkita muovikatetta. Yksi helpoimmin asennettavista on Fastlock-kate, jota varten lautoihin ei tarvitse porata ensimmäistäkään reikää. Kattolevyt nimittäin vain ...

 • Tiilikatto

  Tiilikatto

  14/07 VIDEO: Tiilikatto on kaunis ja kestävä, ja sitä saa monenlaisina versioina. Tässä näytetään, miten katto rakennetaan lasitetuista ja tavallisista tiilistä.

 • Uusi, upea katto 2 päivässä

  Uusi, upea katto 2 päivässä

  04/09 Näyttääkö huopakatto arkiselta? Rakenna bitumikermilaatoista ryhtevän näköinen ja tyylikäs katto parissa päivässä! Katso täältä, kuinka se käy!

  Vaikeus 1/4

Saat ilmaisen uutiskirjeen

Älypistorasia

Älypistorasia

2,90 eurolla saat pääsyn yli 2000 Tee Itse -lehden artikkeliin.

Gør Det Selv Forum

Uusi keskustelu

Keittiön palaparketin pullistuma ja irtoaminen, mitä tehdä?

Keittiössä kissojen ruokailupaikan kohdalla on ...

Lämminvesivaraajan vaihto

-Olisi tarkoitus vaihtaa boileri jo ...

Alimman hirren vaihto

Kesämökillä varastorakennuksen alin hirsi on ...

Kylpyhuoneen rappaus

Artikkelissa. ...

Luetuin keskustelu

Juoksutarha koirille

Ostin 2 rullaa 1.80mx30m koiratarhaverkkoa. ...

Terassille nousi hieno paviljonki

Alun pitäen tarkoituksena oli tehdä vain ...

Automekaanikko ● Vinkki: Tuulilasinpyyhkijät kuntoon

Auton kumiset tuulilasinpyyhkimet kärsivät ...

36 sohvapöydästä syntyi unelmien kasvihuone

Ilmo Syrjänen löysi huonekaluliikkeestä ...

Tee Itse | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Käyttöehdot | Yhteystiedot