Evästeiden käsittely ja yksityisyyden suoja


Tiilikatto

Tiilikatto on kaunis ja kestävä, ja sitä saa monenlaisina versioina. Tässä näytetään, miten katto rakennetaan lasitetuista ja tavallisista tiilistä.


Lasitetut savitiilet ovat hieman tavallisia punaisia savitiiliä kalliimpia ja myös vaikeampia käyttää. Näiden kattotiilien urituksissa on vain hyvin vähän liikkumatilaa. Sen takia sekä ruoteiden asentamisessa että tiilten asettelussa on oltava erittäin tarkkana.

Tämä kattotiili on melko helppo ruuvata kiinni ruoteeseen ruostumattomalla ruuvilla tiilessä olevasta reiästä. Kukin tiili kiinnitetään vain yhdellä ruuvilla. Tiilien asettaminen aloitetaan aina alhaalta päin. Näin ruuvi jää ylemmäksi asennettavan tiilen peittoon.

Ruoteiden sijoittelussa on ehdottomasti noudatettava tiilen valmistajan ohjeita, jotta ne tulevat varmasti oikeaan paikkaan. Tiilet asennetaan aina oikealta vasemmalle, ja niitä saa käyttää vain katoissa, joiden kaltevuus on vähintään 20 astetta.

Punaiset savitiilet asennetaan suurelta osin samalla tavoin kuin lasitetutkin tiilet. Yleensä yksittäisten tiilten asettelussa on kuitenkin enemmän pelivaraa. Tällaiset punaiset kattotiilet asennetaan niin ikään alhaalta ylöspäin ja oikealta vasemmalle.

Nämä tiilet kiinnitetään teräskiinnikkeiden avulla. Kiinnikkeet on helppo asentaa niitä vasten tehtyihin reikiin tiilen takapuolelle, ja ne painetaan kohdalleen ruodetta vasten.

Tässä tiilessä ei ole yhtä ahdas uritus kuin mustissa. Se tarkoittaa, että sitä voi siirrellä hieman edestakaisin, jos se ei ole aivan kohdallaan. Tiilet on asennettava erittäin huolellisesti.

Muuten asentamisessa tulee vaikeuksia edettäessä kohti katon reunoja ja harjaa. Nykyaikaiset kattotiilet asennetaan aina aluskatteen päälle ilman laastia. Tiilityypistä riippumatta tiilikatto on aina kaunis ja kestävä.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

  • Rakenna tiilikatto

    Rakenna tiilikatto

    19/08 VIDEO: Tämä pieni katos päällystetään nyt kattotiilillä. Jos sinulla ei ole kokemusta tiilien latomisesta, kannattaa kokeilla niiden levittämistä ensin maassa.

Saat ilmaisen uutiskirjeen

Älypistorasia

Älypistorasia

2,90 eurolla saat pääsyn yli 2000 Tee Itse -lehden artikkeliin.

Gør Det Selv Forum

Uusi keskustelu

Keittiön palaparketin pullistuma ja irtoaminen, mitä tehdä?

Keittiössä kissojen ruokailupaikan kohdalla on ...

Lämminvesivaraajan vaihto

-Olisi tarkoitus vaihtaa boileri jo ...

Alimman hirren vaihto

Kesämökillä varastorakennuksen alin hirsi on ...

Kylpyhuoneen rappaus

Artikkelissa. ...

Luetuin keskustelu

Juoksutarha koirille

Ostin 2 rullaa 1.80mx30m koiratarhaverkkoa. ...

Terassille nousi hieno paviljonki

Alun pitäen tarkoituksena oli tehdä vain ...

Automekaanikko ● Vinkki: Tuulilasinpyyhkijät kuntoon

Auton kumiset tuulilasinpyyhkimet kärsivät ...

36 sohvapöydästä syntyi unelmien kasvihuone

Ilmo Syrjänen löysi huonekaluliikkeestä ...

Tee Itse | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Käyttöehdot | Yhteystiedot