Evästeiden käsittely ja yksityisyyden suoja


Kannattimien taivuttaminen

Jos räystäskouru asetetaan kannattimien varaan, ne on taivutettava niin, että ne tulevat sopivalle korkeudelle räystäskourua varten.


Kourun kannatin asetetaan katonreunalle halutulle korkeudelle, ja siihen merkitään lyijykynällä, mihin kohtaan kattorima tulee. Merkin voi nyt kopioida kaikkiin muihin kannattimiin. Näin kaikki taivutetaan varmasti samasta kohtaa.

Kannattimien taivuttamiseen käytetään tällaisia erikoispihtejä. Kannatin asetetaan pihteihin niin, että lyijykynämerkintä on hieman pihtien reunan yläpuolella. Kannatin taivutetaan silmämääräisesti oikean muotoiseksi.

Aluksi kannattaa taivuttaa mieluummin liian vähän kuin liian paljon. Tämän pienen metalliruuvin avulla voi säätää, mihin kulmaan kannatin taivutetaan.
Kannatin asetetaan nyt kattoa vasten, ja siitä näkyy, että sitä pitää taivuttaa hieman lisää, jotta räystäskouru tulee oikeaan kohtaan.

Pihdeissä olevaa ruuvia käännetään hieman, ja kannatin taivutetaan ruuvin kohdalle. Nyt kulma vastaa katon kallistusta. Lisäksi kouru kallistuu hieman katosta poispäin, jotta vesi ei pääse valumaan taloon päin, jos syöksytorvi menee tukkoon.

Nyt pihdit on säädetty oikeaa kulmaa vastaaviksi, joten muiden kannattimien taivuttaminen sujuu helposti ja nopeasti. Tähän voi käyttää myös tavallisia taivutuspihtejä.

Pihdeillä tartutaan kannatimeen ja varmistetaan, että merkintä tulee tarkalleen leukojen kohdalle. Nyt kannattimen voi taivuttaa painamalla sitä pihtejä vasten.

Kannatinta verrataan aiemmin taivutettuihin kannattimiin. Kulma ei ole vielä sopiva, joten sitä pitää taivuttaa lisää. Nyt kulma on sama kuin muissa kannattimissa, ja ne voi asentaa paikalleen.

Jos jostakin on mahdollista lainata tai vuokrata erikoispihtejä, se on ilman muuta helpoin ratkaisu. Tavallisilla pihdeillä ei synny yhtä tarkkaa jälkeä, ja työ kestää kauemmin.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

 • Voit korjata rännit myös sateella!

  Voit korjata rännit myös sateella!

  10/10 Esittelemme hyvän niksin, jolla voit korjata rännisi myös sateen aikana. Hae tikapuut valmiiksi seuraavan sateen varalle!

 • Korjaa rännisi, kun vielä ehdit

  Korjaa rännisi, kun vielä ehdit

  28/09 Vesikourut joutuvat nykyään vetämään enemmän vettä kuin pystyvät. Kourujen yli tulviva vesi voi aiheuttaa pahoja kosteusvaurioita. Katso, miten vältät vahingot.

 • RÄNNIT:Näin asennat kourunkiinnikkeet

  RÄNNIT:Näin asennat kourunkiinnikkeet

  08/09 VIDEO: Kun kiinnität heloja rännikourua varten, ne on saatava aivan vaakasuoraan. Veden on tietenkin juostava kourua pitkin ränniin. Tässä ammattilainen näyttää, kuinka varmistutaan siitä, että kouru on aivan vaakasuorassa.

 • Kannattimet kohdalleen

  Kannattimet kohdalleen

  15/07 VIDEO: Kokonaan uusia räystäskourun kannattimia asennettaessa on aluksi selvitettävä, miten ne sijoitetaan suhteessa myöhemmin asennettavaan kattoon.

 • Tilaa räystäskourulle

  Tilaa räystäskourulle

  14/07 VIDEO: Muovisia räystäskouruja käytettäessä on otettava huomioon, että ne laajenevat lämpötilan vaihtelujen mukaan.

Lue lisää

Saat ilmaisen uutiskirjeen

Älypistorasia

Älypistorasia

2,90 eurolla saat pääsyn yli 2000 Tee Itse -lehden artikkeliin.

Gør Det Selv Forum

Uusi keskustelu

Keittiön palaparketin pullistuma ja irtoaminen, mitä tehdä?

Keittiössä kissojen ruokailupaikan kohdalla on ...

Lämminvesivaraajan vaihto

-Olisi tarkoitus vaihtaa boileri jo ...

Alimman hirren vaihto

Kesämökillä varastorakennuksen alin hirsi on ...

Kylpyhuoneen rappaus

Artikkelissa. ...

Luetuin keskustelu

Juoksutarha koirille

Ostin 2 rullaa 1.80mx30m koiratarhaverkkoa. ...

Terassille nousi hieno paviljonki

Alun pitäen tarkoituksena oli tehdä vain ...

Automekaanikko ● Vinkki: Tuulilasinpyyhkijät kuntoon

Auton kumiset tuulilasinpyyhkimet kärsivät ...

36 sohvapöydästä syntyi unelmien kasvihuone

Ilmo Syrjänen löysi huonekaluliikkeestä ...

Tee Itse | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Käyttöehdot | Yhteystiedot