Evästeiden käsittely ja yksityisyyden suoja


Nauhankiristin ja tuuliristikko

Kattorakanteeseen kiinnitettävä tuuliristikko estää katon vääntymisen, kohoamisen ja irtoamisen tuulen voimasta. Tässä käytetään valmista pakettia, johon kuuluu neljä päätyhelaa ja 40 m tuuliristikkonauhaa.

Kattorakanteeseen kiinnitettävä tuuliristikko estää katon vääntymisen, kohoamisen ja irtoamisen tuulen voimasta. Tässä käytetään valmista pakettia, johon kuuluu neljä päätyhelaa ja 40 m tuuliristikkonauhaa.

Aloita ruuvamalla paikalleen päätyhelat, joihin nauha myöhemmin kiinnitetään. Kiinnitä hela reunimmaisen kattoparrun alareunaan. Se kiinnitetään 50 mm:n ruuveilla tasaisin välein helassa olevien reikien läpi.

Kiinnitä hela samalla tavalla viistosti vastakkaiseen nurkkaan. Ja vielä kahteen muuhunkin nurkkaan.Helat tulee aina kiinnittää viistosti kattoparrujen tai hirsien alapintaan.

Nyt tarvitaan apulainen pitelemään kiinni mittanauhasta, kun mittaat helojen välisen välimatkan. Ota mitta kahden helan sisäreunasta sisäreunaan. Kannattaa ehkä lisätä mittaan sentti tai kaksi, niin nauha on helpompi asentaa.

Ylimääräiset sentit voi myöhemmin kiristää helan sisään. Rullaa ristikkonauhaa auki tarvittava määrä ja tue toinen pää vaikka vajan alle. Näin pystyt hyvin ohjaamaan nauhaa.

Avaa nauhaa tarvittava määrä ja sahaa se poikki rautasahalla.Oio nauha taivuttamalla sitä toiseen suuntaan kuin se on ollut rullalla. Suorana sitä on helpompi käsitellä.

Nauha pujotetaan helassa olevaan halkioon. Sitä pitää hiukan säätää niin, että nauhassa olevan reiät sopivat helan reikiin. Toisessa päässä tarvitaan samat toimenpiteet. Huomaa, että mutterin pitää tulla yläpuolelle, jolloin se ei nauhan kiristyessä ajan mittaan irtoa.

Riittää, kun kuhunkin helaan tulee neljä mutteria. Kiristä ruuvit jakoavaimella tai kuten tässä, pienellä mutteriavaimella. Nyt voit pingottaa nauhan kiertämällä kiristintä myötäpäivään. Nauha kiristyy jo muutaman kierroksen jälkeen.

Nauhaa ei pidä kiristää liikaa. Ensin on asennettava toinen nauha. Aluksi voit kiristää käsin, mutta lopuksi tarvitaan tukeva jakoavain. Tällainen tuuliristikkojärjestelmä on todella vahva.

Tässä näkyy, että hiukan vino tolppakin kiristyy aivan pystysuoraksi.Kun kumpikin nauha on rittävän kireällä, kiristin lukitaan vastamutterilla, jotka kiristetään jakoavaimella. Nauhan on oltava niin tiukkana, että se on aivan parrujen tasalla.

Kaikkiin niihin kohtiin, joissa nauha kulkee kattoparrujen kohdalla, nauha kiinnitetään parruun parilla ruuvilla. Tällä tavoin kattorakenteesta tulee todella tukeva. Näin pienessä vajassa tuuliristikko ei ole aivan välttätämön.

Jos sen sijaan rakennat autokatosta, varastoa tai vierasmajaa, sellainen kannattaa ehdottomasti asentaa.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

 • 6 nopeaa katon korjausta

  6 nopeaa katon korjausta

  12/06 Kattoon tullut vaurio pitää korjata nopeasti! Mitä pitempään korjaaminen venyy, sitä isommaksi kalliiden vahinkojen mahdollisuus kasvaa.

 • 7 vaihetta: askelmerkit katon vaihtoon

  7 vaihetta: askelmerkit katon vaihtoon

  09/06 Uuden katon tekeminen on jättiläismäinen projekti, jossa voi säästää paljon rahaa tekemällä osan töistä itse. Her viser vi de 7 arbejdsgange, du SKAL have styr på, inden du går i gang.

 • Tee uusi katto vanhan päälle

  Tee uusi katto vanhan päälle

  30/05 Tiilikattoa muistuttavat profiilipeltilevyt on helppo asentaa suoraan vanhan katon päälle.

 • Miten katto kannattaa pestä?

  Miten katto kannattaa pestä?

  04/04 Katon peseminen ei ole vaikeaa tai vaarallista, kun se tehdään oikeilla välineillä. Näytämme, mitä työkaluja kannattaa käyttää.

 • PUUTYÖNIKSI: Kestävä räystäs

  PUUTYÖNIKSI: Kestävä räystäs

  13/09 VIDEO: Tässä puusepää näyttää, kuinka syntyy tukeva ja kestävä räystäs. Ensin on irrotettu kaksi reunimmaista tiiliriviä, jotta räystäs voidaan kunnolla rakentamaa. Peiteaudat sovitetaan niin, että ne sopivat täsmälleen ...

Lue lisää

Saat ilmaisen uutiskirjeen

Älypistorasia

Älypistorasia

2,90 eurolla saat pääsyn yli 2000 Tee Itse -lehden artikkeliin.

Gør Det Selv Forum

Uusi keskustelu

komposiittilauta

Pitäisi kunnostaa vanhaa terassia ...

tee se itse lehtiä

Olisi laatikollinen Tee Se Itse lehtiä. ...

Kesämökin lisäeristys

Vanha kesämökkini on rakennettu tolppien ...

Kylpyhuoneremontin rahoitus

Keskustelu tuntuu olevan melkoisen hiljaista, ...

Luetuin keskustelu

Juoksutarha koirille

Ostin 2 rullaa 1.80mx30m koiratarhaverkkoa. ...

Terassille nousi hieno paviljonki

Alun pitäen tarkoituksena oli tehdä vain ...

Automekaanikko ● Vinkki: Tuulilasinpyyhkijät kuntoon

Auton kumiset tuulilasinpyyhkimet kärsivät ...

36 sohvapöydästä syntyi unelmien kasvihuone

Ilmo Syrjänen löysi huonekaluliikkeestä ...

Tee Itse | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Käyttöehdot | Yhteystiedot