Evästeiden käsittely ja yksityisyyden suoja


Kestävä räystäs

Tässä puusepää näyttää, kuinka syntyy tukeva ja kestävä räystäs. Ensin on irrotettu kaksi reunimmaista tiiliriviä, jotta räystäs voidaan kunnolla rakentamaa. Peiteaudat sovitetaan niin, että ne sopivat täsmälleen uloimman tiilirivin reunaan.

Tähän ruuvataan muutama lankunpätkä, joita myöhemmin käytetään alalautojen kiinnittämiseen. Ensimmäinen räystäslauta kiinnitetään reunimmaisten kattotiilien tueksi. Näin ensimmäinen lauta on helppo asentaa aivan suoraan.

Aloita kiinnittämällä se keskeltä. Jos lauta on hiukan vino, sen pystyy pakottamaan paikalleen kummastakin päästä.Jos ruuvaat kattolaudan ja räystäslaudan läpi yhden ruuvin, voit olla varma, että se pysyy tukevasti paikallaan.

Tässä käytetään painekyllästettyä 25x150 mm:n lautaa. Kun ensimmäienn lauta on paikallaan, se kiinnitetään jokaiseen kattotiileen ja sitten ylimääräinen sahataan pois. Suorakulman avulla syntyy tarkin lopputulos.

Seuraava räystäslauta kiinnitetään nimittäin laudan päihin. Siksi on tärkeää, että ne sahataan suoraan. Kaksi viimeistä tiiliriviä pannaan nyt paikalleen. Ulokkeen kohdalla on tiilet on aina naulattava kiinni. Lauta ei ole sopivan pituinen.

Siksi on tarkistettava vatupassin avulla, että se sahataan kattoparrun suuntaisesti. Seuraava lauta pannaan paikalleen. Huomaa, että apupalikan ansiosta tämän työvaiheen pystyy tekemään yksin.

Jälleen lauta kiinnitetään ensin keskeltä ja tuetaan sitten ensimmäiseen lautaan. Liika sahataan pois, ja nyt kaksi sisintä lautaa sopivat täsmälleen yhteen. Seuraavan laudan tueksi voi vielä kiinnittää ruuvin.

Ruuvit tulevat sellaiselle korkeudelle, että seuraava lauta tulee niiden päälle. Nyt asentaminen sujuu siististi ja nopeasti. Kun kumpikin lauta on kiinnitetty paikalleen, voi räystäslaudan sahata lopulliseen pituuteen.

Se mitataan ja sahataan luotisuoraan, mikä sopii harmonisesti tämän katon kallistukseen. Toinen lauta asennetaan samalla tavalla rakennuksen pitkälle sivulle. Kaunis lopputuos syntyy, kun muistat olla tarkkana mittausvaiheessa.

Jos lauta ei ole riittävän pitkä, kuten tässä, ne tietenkin yhdistetäänAivan kuten edellä, lauta mitataan ja sahataan räystään pituudelta niin, että se on vaakalaudan tasalla.

Peitelaudan kulma on hiukan korkeammalla, joten siitä sahataan pala pois ennen kuin katelauta voidaan panna paikalleen. Katelauta ulottuu noin 1 cm reunan yli.

Silloin lopputulos on siisti. Kun etäisyys on sopiva, lauta ruuvataan kiinni. Ulkotiloissa ja käytettäessä painekyllästettyä puuta on myös käytettävä ruostumattomia ruuveja, jolloin ne evät ruostu eivätkä reagoi joutuessaan kontaktiin kyllästetyn puun kanssa.

Peitelaudalla varmistetaan, että kattorakenteen sisään ei pääse vettä, joka vahingoittaisi parruja ja ruoteita. Räystäs on nyt paikallaan, ja rakennus on viimeistellyt ja tyylikkään näköinen.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

 • Korjaa räystäslauta

  Korjaa räystäslauta

  19/08 VIDEO: On aika vaihtaa vanha räystäslauta. Se on laho, koska sitä ei ole alun perin rakennettu oikein eikä siinä ole lainkaan vedeltä suojaavaa päätylautaa.

 • Tuulilaudan suojaaminen

  Tuulilaudan suojaaminen

  13/07 VIDEO: Puinen tuulilauta kannattaa suojata kosteudelta alumiinilistan avulla.

 • Pidä hyvää huolta talosi tuulilaudoista

  Pidä hyvää huolta talosi tuulilaudoista

  04/06 Talon tuulilaudat eivät ole vain koristeita. Ne suojaavat kattoa sateelta ja lumelta. Näin pidät ne hyvässä kunnossa.

  Vaikeus 3/4
 • VIDEO: Vaihda päätylauta

  VIDEO: Vaihda päätylauta

  17/06 Jos päätylautaa ei maalata säännöllisesti, se lahoaa ajan myötä. Vaihda lauta, ennen kuin laho leviää pidemmälle. Video näyttää työvaiheet vaihe vaiheelta.

  Vaikeus 2/4
 • 6 nopeaa katon korjausta

  6 nopeaa katon korjausta

  12/06 Kattoon tullut vaurio pitää korjata nopeasti! Mitä pitempään korjaaminen venyy, sitä isommaksi kalliiden vahinkojen mahdollisuus kasvaa.

Saat ilmaisen uutiskirjeen

Älypistorasia

Älypistorasia

2,90 eurolla saat pääsyn yli 2000 Tee Itse -lehden artikkeliin.

Gør Det Selv Forum

Uusi keskustelu

komposiittilauta

Pitäisi kunnostaa vanhaa terassia ...

tee se itse lehtiä

Olisi laatikollinen Tee Se Itse lehtiä. ...

Kesämökin lisäeristys

Vanha kesämökkini on rakennettu tolppien ...

Kylpyhuoneremontin rahoitus

Keskustelu tuntuu olevan melkoisen hiljaista, ...

Luetuin keskustelu

Juoksutarha koirille

Ostin 2 rullaa 1.80mx30m koiratarhaverkkoa. ...

Terassille nousi hieno paviljonki

Alun pitäen tarkoituksena oli tehdä vain ...

Automekaanikko ● Vinkki: Tuulilasinpyyhkijät kuntoon

Auton kumiset tuulilasinpyyhkimet kärsivät ...

36 sohvapöydästä syntyi unelmien kasvihuone

Ilmo Syrjänen löysi huonekaluliikkeestä ...

Tee Itse | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Käyttöehdot | Yhteystiedot