Evästeiden käsittely ja yksityisyyden suoja


OPAS: 5 kattoa, jotka voit asentaa itse

Jos haluat rakentaa katon itse, vaihtoehtoja on monia. Esittelemme viisi materiaalia, jotka sopivat erityisen hyvin itse asennettaviksi alkaen helposta teräslevystä perinteiseen tiilikattoon.

Voit hyvillä mielin olla nirso ja valita taloosi täsmälleen haluamasi katemateriaalin, vaikka aikoisit asentaa sen omin voimin. Yksinkertaisin valinta on harjalta räystäälle yltävät teräskattolevyt. Jos olet halukas käyttämään katon asennukseen muutamia viikkoja, voit valita myös haastavamman ratkaisun, kuten betoniset kattotiilet tai perinteiset S-tiilet. Lisäksi joudut asentamaan aluskaton.

Kyse on usein uuden katon asentamisesta vanhaan taloon, ja vaikka saman kattomateriaalin valinta on yleensä hyvä ratkaisu, voit myös käyttää tilaisuutta hyväksesi ja vaihtaa kauniimpaan, varmempaan tai kestävämpään katevaihtoehtoon.

Jos muutat katon ulkonäköä, varmista, että uusi katto sopii talon ja ympäristön tyyliin eikä riko asuinalueesi julkisivumääräyksiä. Tarkista, että uusi kateratkaisu on teknisesti kunnossa. Samankaltaisten katerakenteiden tukemisesta on voinut tulla uusia määräyksiä. Nykyään voidaan vaatia aluskattoa, vaikka vanhoissa määräyksissä ei näin tehty. Jos vaihdat kevyestä painavampaan katteeseen tai asennat uuden katteen vanhan päälle, joudut yleensä vahvistamaan myös rakenteita.

Jos haluat katon kestävän mahdollisimman pitkään, savi- tai betonitiili on paras katevalinta. Tällöin on rakennettava aluskatto, joka kestää yhtä pitkään, muussa tapauksessa vesikatteen pitkäikäisyydestä ei ole suurta iloa. Paras ratkaisu voi toisaalta olla työstää ensin kiinteä aluslaudoitus ja asentaa bitumikermi. Hinnoista on hyvin vaikea sanoa mitään yleistä, mutta pintamateriaalin pienet neliöhinnat voivat johtaa harhaan, sillä katteen, tuulilautojen ja katon piipunhattujen hinnat muodostavat yleensä 20–40 % katon materiaalikuluista.Lataa artikkeli ja lue kaikki tarpeellinen näistä katetyypeistä:

 1. Bitumikermi
 2. Teräspeltilevy
 3. Kuitusementtilevy
 4. Kattotiili (betoni)
 5. Kattotiili (savi)

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

 • Vaihda särkynyt kattotiili 2 tunnissa

  Vaihda särkynyt kattotiili 2 tunnissa

  29/09 Pienikin kattovaurio saattaa säiden huonontuessa muuttua suureksi vesivahingoksi. Vaihda siis vaurioituneet tiilet nyt! Katso ohjeet täältä.

  Vaikeus 1/4
 • Uusi, upea katto 2 päivässä

  Uusi, upea katto 2 päivässä

  04/09 Näyttääkö huopakatto arkiselta? Rakenna bitumikermilaatoista ryhtevän näköinen ja tyylikäs katto parissa päivässä! Katso täältä, kuinka se käy!

  Vaikeus 1/4
 • Vajalle 20 lisävuotta

  Vajalle 20 lisävuotta

  25/06 Itseliimautuvien bitumivuotien avulla katon asentaminen on helppoa ja turvallista, sillä siihen ei tarvita kaasupoltinta. Katso tästä ohjeet.

  Vaikeus 2/4
 • PROJEKTI: Uusi katto helpolla tavalla

  PROJEKTI: Uusi katto helpolla tavalla

  14/04 Kuitusementtikate oli suosittu katemateriaali. Aaltomaiset levyt ovat edelleen kätevä ratkaisu, ja asentamalla katon itse säästät paljon rahaa.

  Vaikeus 3/4
 • Asenna Decra-kate

  Asenna Decra-kate

  24/08 VIDEO: Decra-kiviteräskate on hyvä vaihtoehto tiilikatolle. Kattolevyt on kivisirotepintaista teräslevyä. Tällaisesta katosta tulee paljon tiilikattoa kevyempi. Decra-katteen asentamisessa on mittaus ja kattolevyjen asettelu ...

Lataa
Suurenna esikatselukuva napsauttamalla pikkukuvaa.
 • OPAS: 5 kattoa, jotka voit asentaa itse
 • OPAS: 5 kattoa, jotka voit asentaa itse

Saat ilmaisen uutiskirjeen

Älypistorasia

Älypistorasia

2,90 eurolla saat pääsyn yli 2000 Tee Itse -lehden artikkeliin.

Gør Det Selv Forum

Uusi keskustelu

Keittiön palaparketin pullistuma ja irtoaminen, mitä tehdä?

Keittiössä kissojen ruokailupaikan kohdalla on ...

Lämminvesivaraajan vaihto

-Olisi tarkoitus vaihtaa boileri jo ...

Alimman hirren vaihto

Kesämökillä varastorakennuksen alin hirsi on ...

Kylpyhuoneen rappaus

Artikkelissa. ...

Luetuin keskustelu

Juoksutarha koirille

Ostin 2 rullaa 1.80mx30m koiratarhaverkkoa. ...

Terassille nousi hieno paviljonki

Alun pitäen tarkoituksena oli tehdä vain ...

Automekaanikko ● Vinkki: Tuulilasinpyyhkijät kuntoon

Auton kumiset tuulilasinpyyhkimet kärsivät ...

36 sohvapöydästä syntyi unelmien kasvihuone

Ilmo Syrjänen löysi huonekaluliikkeestä ...

Tee Itse | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Käyttöehdot | Yhteystiedot