Evästeiden käsittely ja yksityisyyden suoja


Päätylaudan vaihtaminen

Tämä päätylauta on mädäntynyt, koska se ei ole ollut kunnolla katon alla suojassa. Siksi sadevesi on päässyt lautaan, ja sitä puu ei kovin kauan kestä.

Lauta on irrotettava ja uusi päätylauta kiinnitettävä oikein. Väärän rakenteen takia laudan taakse on päässyt kerääntymään lehtiä ja moskaa, mikä on osaltaan vauhdittanut lahoamista.

Nyt otetaan mitta uutta lautaa varten koko katon leveydeltä. Kattorakenne on 3,45 metriä pitkä ja 13,5 cm korkea. Tähän tarvitaan 25 x 150 mm:n painekyllästettyä mäntylautaa. Uuteen rakennelmaan kannattaa käyttää yhtenäistä lautaa. Jotta ei tarvitse tehdä liitoksia, osta tähän tarkoitukseen riittävän pitkä lauta. Merkitse tarvittava pituus ja sahaa lauta. Se ei kuitenkaan ole vielä aivan valmis asennettavaksi.

Pitele sitä ensin paikallaan ja merkitse kohdat, joista lauta kiinnitetään runkoon. Piirrä merkinnät työpöydällä kulmaviivaimen avulla koko lautaan, sillä ruuvien tai naulojen ei pidä olla aivan laudan yläreunassa. Laudan päälle on hyvä kiinnittää alumiiniprofiili, joka antaa lisäsuojaa sadevettä vastaan.

Kiinnitä alumiiniprofiili ensin laudan toiseen päähän. Kiinnitä profiilit niin, että niiden päät menevät hiukan limittäin. Naulaa profiilit kiinni liitoksen läheltä niin, että ovat varmasti tiiviitä sen kummaltakin puolelta mutta älä naulaa itse liitoksen päälle.

Lyö profiiliin nauloja noin puolen metrin välein ja viimeinen laudan toiseen päähän. Katkaise sitten alumiiniprofiilin ylimenevä osa rautasahalla. Nosta lauta paikalleen niin, että profiili työntyy katteen alle. Nyt voit kiinnittää laudan nauloilla tai ruuveilla. Tässä käytetään naulapyssyä ja nauloja, joiden pituus on kolme kertaa laudan paksuus.

Jos valitse ruuvit, on niidenkin oltava saman pituisia, ja sekä ruuvien että naulojen pitää olla ruostumattomia. Jokaisen palkkiin tulee kaksi ruuvia tai naulaa. Päätylauta on paikallaan, ja nyt ei sadevesi pääse mistään rakenteen sisään.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

 • PUUTYÖNIKSI: Kestävä räystäs

  PUUTYÖNIKSI: Kestävä räystäs

  13/09 VIDEO: Tässä puusepää näyttää, kuinka syntyy tukeva ja kestävä räystäs. Ensin on irrotettu kaksi reunimmaista tiiliriviä, jotta räystäs voidaan kunnolla rakentamaa. Peiteaudat sovitetaan niin, että ne sopivat täsmälleen ...

 • PUUTYÖNIKSI: Jatka kattoparruja erikoishelan avulla

  PUUTYÖNIKSI: Jatka kattoparruja erikoishelan avulla

  13/09 VIDEO: Kattoruoteet pitää asetella niin, ettei saman parrun kohdalle tule useita jatkoksia. Tällöin jatkokset eivät heikennä kattorakennetta.

 • PUUTYÖNIKSI: Katon mittaaminen

  PUUTYÖNIKSI: Katon mittaaminen

  13/09 VIDEO: Riippumatta katemateriaalista on kaikkiin kattoparruihin tehtävä mittamerkinnät. Tässä on sitä varten näppärä vinkki. Ensimmäinen parru mitataan aivan tavalliseen tapaan. Tähän kattoon tulee 31 cm:n levyjä. Parruun ...

 • PUUTYÖNIKSI: Katon mittaaminen

  PUUTYÖNIKSI: Katon mittaaminen

  13/09 VIDEO: Riippumatta katemateriaalista on kaikkiin kattoparruihin tehtävä mittamerkinnät. Tässä on sitä varten näppärä vinkki. Ensimmäinen parru mitataan aivan tavalliseen tapaan. Tähän kattoon tulee 31 cm:n levyjä. Parruun ...

 • PUUTYÖNIKSI: Nauhankiristin ja tuuliristikko

  PUUTYÖNIKSI: Nauhankiristin ja tuuliristikko

  13/09 VIDEO: Kattorakanteeseen kiinnitettävä tuuliristikko estää katon vääntymisen, kohoamisen ja irtoamisen tuulen voimasta. Tässä käytetään valmista pakettia, johon kuuluu neljä päätyhelaa ja 40 m tuuliristikkonauhaa..

Lue lisää

Saat ilmaisen uutiskirjeen

Älypistorasia

Älypistorasia

2,90 eurolla saat pääsyn yli 2000 Tee Itse -lehden artikkeliin.

Gør Det Selv Forum

Uusi keskustelu

Keittiön palaparketin pullistuma ja irtoaminen, mitä tehdä?

Keittiössä kissojen ruokailupaikan kohdalla on ...

Lämminvesivaraajan vaihto

-Olisi tarkoitus vaihtaa boileri jo ...

Alimman hirren vaihto

Kesämökillä varastorakennuksen alin hirsi on ...

Kylpyhuoneen rappaus

Artikkelissa. ...

Luetuin keskustelu

Juoksutarha koirille

Ostin 2 rullaa 1.80mx30m koiratarhaverkkoa. ...

Terassille nousi hieno paviljonki

Alun pitäen tarkoituksena oli tehdä vain ...

Automekaanikko ● Vinkki: Tuulilasinpyyhkijät kuntoon

Auton kumiset tuulilasinpyyhkimet kärsivät ...

36 sohvapöydästä syntyi unelmien kasvihuone

Ilmo Syrjänen löysi huonekaluliikkeestä ...

Tee Itse | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Käyttöehdot | Yhteystiedot