Evästeiden käsittely ja yksityisyyden suoja


Kuitusementtilevyt

Kuitusementtilevyt ovat kestävä kattomateriaali, jonka asentaminen sujuu nopeasti.


Nämä ovat B7-levyjä, jotka painavat vain 9 kiloa. Niitä on saatavana monenvärisinä, kuten tummansinisinä, punaruskeina ja tiilenpunaisina. Jos haluat olla täysin varma, ettei sadevesi valu katosta vintille, levyjen yläreunaan kannattaa asentaa itse kiinnittyvä tiivistysnauha.

Asentaminen aloitetaan alareunasta, johon levyt asetellaan niin, että ne ulottuvat molemmilta puolilta 6 cm reunan yli. Nyt levyn voi ruuvata kiinni alla olevaan kattoruoteeseen. Seuraava levy asetetaan niin, että se tulee yhden harjan verran edellisen päälle.

Ennen ruuvaamista tarkistetaan, että se tulee sopivalle etäisyydelle. Kuitusementtilevyt pitää asentaa huolellisesti, varsinkin, jos niissä on valmiiksi poratut reiät, kuten tässä. Reikien on tultava tarkalleen ruoteiden päälle.

Ylöspäin edettäessä on lähes mahdotonta asettaa levyjä väärinpäin. Viistojen kulmien on vain sovittava yhteen. Levyt tulevat 15 cm toistensa päälle, ja ne ruuvataan kiinni vielä yhdellä ruuvilla. Se ei ole hankalaa, sillä alemman levyn yläreunassa oleva reikä on hieman isompi.

Työn helpottamiseksi ruuvinvääntimeen on asennettu hylsypää, mutta voit tietysti käyttää myös hylsyavainsarjaa. Kuitusementtikattoruuveihin saa myös valmiin aluslevyn, niin ettei ruuvien kokoamiseen kulu aikaa.

Alkuun päästyä työ etenee melko nopeasti. Mitat pitää vain tarkistaa säännöllisesti, jotta kaikki tulee varmasti oikeaan paikkaan. Ruuveja ei saa kiristää niin tiukalle, että levy menee kaarelle, sillä silloin katosta ei tule tiivis.

Kun alin rivi on asennettu, työ etenee nopeasti ylöspäin.Ruuvit kestävät vuosia kaikenlaisessa säässä, mutta varmuuden vuoksi ne voi peittää sopivilla muovitulpilla, jotka on helppo lyödä paikalleen vasaralla. Silloin ne eivät myöskään erotu katosta.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

 • Peltikaton tekeminen

  Peltikaton tekeminen

  14/07 VIDEO: Tästä mallista näkyy, miten helposti ja nopeasti katon voi rakentaa profiloidusta pellistä. Tiilen muotoiset peltilevyt naulataan kiinni kattoruoteisiin, jotka tulevat 36,9 senttimetrin välein.

 • OPAS: Valitse teräslevyt oikein

  OPAS: Valitse teräslevyt oikein

  09/05 Teräslevyt ovat edullisia ja helppoja työstää, ja siksi suosittuja sekä katoissa että julkisivuissa. Nyt katsomme, millaisia levyjä on tarjolla.

 • PROJEKTI: Uusi katto helpolla tavalla

  PROJEKTI: Uusi katto helpolla tavalla

  14/04 Kuitusementtikate oli suosittu katemateriaali. Aaltomaiset levyt ovat edelleen kätevä ratkaisu, ja asentamalla katon itse säästät paljon rahaa.

  Vaikeus 3/4

Saat ilmaisen uutiskirjeen

Älypistorasia

Älypistorasia

2,90 eurolla saat pääsyn yli 2000 Tee Itse -lehden artikkeliin.

Gør Det Selv Forum

Uusi keskustelu

Keittiön palaparketin pullistuma ja irtoaminen, mitä tehdä?

Keittiössä kissojen ruokailupaikan kohdalla on ...

Lämminvesivaraajan vaihto

-Olisi tarkoitus vaihtaa boileri jo ...

Alimman hirren vaihto

Kesämökillä varastorakennuksen alin hirsi on ...

Kylpyhuoneen rappaus

Artikkelissa. ...

Luetuin keskustelu

Juoksutarha koirille

Ostin 2 rullaa 1.80mx30m koiratarhaverkkoa. ...

Terassille nousi hieno paviljonki

Alun pitäen tarkoituksena oli tehdä vain ...

Automekaanikko ● Vinkki: Tuulilasinpyyhkijät kuntoon

Auton kumiset tuulilasinpyyhkimet kärsivät ...

36 sohvapöydästä syntyi unelmien kasvihuone

Ilmo Syrjänen löysi huonekaluliikkeestä ...

Tee Itse | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Käyttöehdot | Yhteystiedot