Evästeiden käsittely ja yksityisyyden suoja


Kattohuovan kiinnittäminen

Kattohuovan asentaminen on helppoa, eikä sen kiinnittämisessä tarvita enää sen enempää kaasupoltinta kuin tervaakaan. Nykyään kattohuovassa on itsekiinnittyvät liitosreunat, joiden avulla huopa pysyy taatusti tiivisti paikallaan. Ammattilainen näyttää nyt, miten itsekiinnittyvä kattohuopa asennetaan vanerin päälle.

Aloita mittaamalla tarvittava pituus ja leikkaa huopa terävällä katkoteräveitsellä. Pane huovan alle laudanpätkä terän suojaksi. Tämäntyyppiseen kattohuopaan kuuluu niin sanottu räystäspelti, joka asennetaan katteen alareunan tasalle. Räystäspelti on bitumilla päällystetty alumiiniprofiili, joka kiinnitetään 2,5 x 20 mm:n huopanauloilla.

Toinen räystäspellin pätkä asetetaan hiukan limittäin ensimmäisen kanssa. Profiileissa on pienet sisäkkäin menevät tapit, joten niitä ei oikeastaan pysty asentamaan väärin. Lyö naulat 10 cm:n välein, jotta räystäspelti pysyy varmasti paikallaan.

Reunalaudan ja katteen yhtymäkohtaan asennetaan sopivan kokoinen kolmiolista. Tässä käytetään 40 x 40 mm:n listaa. Se sahataan pystysuoraan räystäspeltiin nähden noin yhden sentin päähän sen alareunasta. Kun lista on sahattu, se kiinnitetään 4 x 60 mm:n ruuveilla. Kolmiolistan ansiosta katon ja räystäslaudan yhtymäkohdasta tulee tasainen, ja samalla lista estää veden pääsyn katteen päälle kiinnitettävän huovan alle. Nyt on aika kiinnittää ensimmäinen kattohuopavuota. Aseta se paikalleen niin, että se peittää kolmiolistan ja menee hieman räystäslaudankin yli.Lyö huopa yhdellä naulalla puoliksi kiinni, niin rullaa on helpompi ohjata.uovan alareuna kulkee kattojalkaa pitkin.

Lyö nyt yksi huopanaula toiseen päähän ja tarkista, että vuota on oikeassa kohdassa koko pituudeltaan. Kiinnitä kattohuopa huopanauloilla yläreunastaan noin 10 cm:n välein. rrota nyt suojamuovi räystäspellistä ja samalla vuodan alaosasta. Vedä se pois vähän kerrallaan ja paina vuota sitä mukaa kiinni räystäspellin bitumireunaan.

Naulaa huopa kiinni kolmiolistaan 10-15 cm:n välein. Leikkaa huovasta katkoteräveitsellä räystäslaudan ylimenevä osa pois. Ensimmäinen vuota on nyt paikallaan. Nyt levitetään seuraava. Aseta ne niin, että vuotien itsekiinnittyvät reunat tulevat päällekkäin.

Kiinnitä vuota edellisen tapaan yläreunastaan sekä kolmiolistaan huopanauloilla 10-15 cm:n välein. Ylimenevä kaitale leikataan pois niin, että vuota on räystäslaudan tasalla. Nyt vuodat liimataan yhteen, ja sitä varten tarvitsee vain irrottaa suojamuovit kummankin reunasta ja painaa vuodat tiiviisti yhteen.

Irrota muovit vähitellen kummastakin vuodasta ja paina ne samalla kiinni toisiinsa. Toimi huolellisesti, sillä vuotia ei saa enää erilleen, kun ne on kerran kiinnitetty. Liima on niin lujaa, että voimakaskaan rakentaja ei saa vuotia vedetyksi erilleen. Lopuksi voit kiinnittää räystäslaudan päälle peitelaudan tai alumiiniprofiilin, joka peittää sekä laudan etä huovan reunan.

Tämäntyyppinen kattohuopa voidaan asentaa uuden katon lautojen tai vanerin päälle, kun katon kaltevuus on vähintään 1:5 eli 20 cm metriä kohti, tai vanhan kattohuovan päälle, mikäli pohjaan voi lyödä nauloja. Tällöin katon kaltevuus voi olla välillä 1:20 eli 5 cm metriä kohti. Metrin levyistä kattohuopaa on saatavana 7 metrin rullina. Värit ovat hiilenmusta, musta ja vaaleanharmaa.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

 • OPAS: Valitse oikea kattohuopa

  OPAS: Valitse oikea kattohuopa

  26/09 Huopakatot sopivat hyvin sekä taloihin että piharakennuksiin. Kerromme, miten valitset oikean kattohuovan.

 • Kattohuovan kiinnittäminen

  Kattohuovan kiinnittäminen

  24/08 VIDEO: Kattohuovan asentaminen on helppoa, eikä sen kiinnittämisessä tarvita enää sen enempää kaasupoltinta kuin tervaakaan. Nykyään kattohuovassa on itsekiinnittyvät liitosreunat, joiden avulla huopa pysyy taatusti tiivisti ...

 • Bitumikatteen liimaaminen

  Bitumikatteen liimaaminen

  14/07 VIDEO: Jollet halua käyttää kaasupoltinta, voit käyttää katetta, jonka saumat tarvitsee vain painaa yhteen.

 • Bitumipaanut

  Bitumipaanut

  13/07 VIDEO: Bitumipaanuista voi rakentaa näyttävän ja hienon bitumikaton. Ammattilainen näyttää, miten se tehdään.

 • Kermin paikkaaminen

  Kermin paikkaaminen

  13/07 VIDEO: Kannattaa tarkistaa säännöllisesti, onko bitumikatteessa repeämiä.Tähän kattoon on tullut repeämä yhteen liitoksista.

Saat ilmaisen uutiskirjeen

Älypistorasia

Älypistorasia

2,90 eurolla saat pääsyn yli 2000 Tee Itse -lehden artikkeliin.

Gør Det Selv Forum

Uusi keskustelu

Keittiön palaparketin pullistuma ja irtoaminen, mitä tehdä?

Keittiössä kissojen ruokailupaikan kohdalla on ...

Lämminvesivaraajan vaihto

-Olisi tarkoitus vaihtaa boileri jo ...

Alimman hirren vaihto

Kesämökillä varastorakennuksen alin hirsi on ...

Kylpyhuoneen rappaus

Artikkelissa. ...

Luetuin keskustelu

Juoksutarha koirille

Ostin 2 rullaa 1.80mx30m koiratarhaverkkoa. ...

Terassille nousi hieno paviljonki

Alun pitäen tarkoituksena oli tehdä vain ...

Automekaanikko ● Vinkki: Tuulilasinpyyhkijät kuntoon

Auton kumiset tuulilasinpyyhkimet kärsivät ...

36 sohvapöydästä syntyi unelmien kasvihuone

Ilmo Syrjänen löysi huonekaluliikkeestä ...

Tee Itse | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Käyttöehdot | Yhteystiedot