Evästeiden käsittely ja yksityisyyden suoja


Bitumipaanut

Bitumipaanuista voi rakentaa näyttävän ja hienon bitumikaton. Ammattilainen näyttää, miten se tehdään.


Bitumipaanut voi kiinnittää joko suoraan rakennuslevylle tai aiemman kattohuovan päälle, jos se on hyvässä kunnossa. Räystäspellin kohdalle tarvitaan kaistale pintakermiä.

Aluksi kattoon tehdään tarvittavat merkinnät. Ensin merkitään katon keskikohta ja sen jälkeen 50 senttimetriä tai puolen paanun leveys viivan toiselle puolelle. Samanlaiset merkinnät tehdään katon yläreunaan.

Nämä neljä merkintää yhdistetään pareittain liitulangalla, niin että saadaan kaksi rinnakkaista viivaa. Katon alareunaan tehdään kummallekin puolen merkintä 2 cm korkeudelle, ja niiden välille tehdään viiva liitulangalla.

Sitten ensimmäinen paanu asetetaan keskelle kattoa, niin että sen alareuna tulee vaakasuoran viivan kohdalle. Sen jälkeen paanu naulataan kiinni kattoon. Se naulataan molemmilta sivuilta sekä paanuissa olevien lovien kohdalle.

Naulat on lyötävä niin, että ne jäävät päälle tulevan paanun alle piiloon. Seuraava paanu tulee aivan ensimmäiseen kiinni, ja se kiinnitetään samalla tavalla. Liitosten kohdalle tulee siis kaksi naulaa aivan vierekkäin.

Katon reunalla ei ole tilaa kokonaiselle paanulle, joten ylimäärinen osa pitää vain leikata pois. Kun ensimmäinen rivi on tehty, tehdään merkinnät seuraavia rivejä varten.

Samalla mitataan paanujen yläreunan etäisyys loveen, sillä ne asetetaan siten, että paanun areuna tulee alle jäävän paanun loven kärkeen. Mitat merkitään kattoon koko matkalta molemmille puolille, ja merkintöjen väliin tehdään viiva liitulangan avulla.

Seuraava paanurivi asetetaan toisen viivan kohdalle, joka piirrettiin 50 senttimetrin päähän keskiviivasta. Näin paanujen reunat vuorottelevat puolen paanunmitan verran, niin että niistä tulee siisti kuvio.

Tämän jälkeen työtä jatketaan taas sivuille päin. Kolmas rivi aloitetaan taas katon keskeltä, ja rivit asetellaan samalla tavoin vuorotellen koko matkalta.

Bitumipaanut ovat kätevä ja näyttävä vaihtoehto tavalliselle bitumikatolle, ja kun se rakennetaan huolellisesti, niistä syntyy nopeasti kestävä katto, josta on iloa moneksi vuodeksi.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

 • OPAS: Valitse oikea kattohuopa

  OPAS: Valitse oikea kattohuopa

  26/09 Huopakatot sopivat hyvin sekä taloihin että piharakennuksiin. Kerromme, miten valitset oikean kattohuovan.

 • Kattohuovan kiinnittäminen

  Kattohuovan kiinnittäminen

  24/08 VIDEO: Kattohuovan asentaminen on helppoa, eikä sen kiinnittämisessä tarvita enää sen enempää kaasupoltinta kuin tervaakaan. Nykyään kattohuovassa on itsekiinnittyvät liitosreunat, joiden avulla huopa pysyy taatusti tiivisti ...

 • Kattohuovan kiinnittäminen

  Kattohuovan kiinnittäminen

  24/08 VIDEO: Kattohuovan asentaminen on helppoa, eikä sen kiinnittämisessä tarvita enää sen enempää kaasupoltinta kuin tervaakaan. Nykyään kattohuovassa on itsekiinnittyvät liitosreunat, joiden avulla huopa pysyy taatusti tiivisti ...

 • Bitumikatteen liimaaminen

  Bitumikatteen liimaaminen

  14/07 VIDEO: Jollet halua käyttää kaasupoltinta, voit käyttää katetta, jonka saumat tarvitsee vain painaa yhteen.

 • Kermin paikkaaminen

  Kermin paikkaaminen

  13/07 VIDEO: Kannattaa tarkistaa säännöllisesti, onko bitumikatteessa repeämiä.Tähän kattoon on tullut repeämä yhteen liitoksista.

Saat ilmaisen uutiskirjeen

Älypistorasia

Älypistorasia

2,90 eurolla saat pääsyn yli 2000 Tee Itse -lehden artikkeliin.

Gør Det Selv Forum

Uusi keskustelu

Keittiön palaparketin pullistuma ja irtoaminen, mitä tehdä?

Keittiössä kissojen ruokailupaikan kohdalla on ...

Lämminvesivaraajan vaihto

-Olisi tarkoitus vaihtaa boileri jo ...

Alimman hirren vaihto

Kesämökillä varastorakennuksen alin hirsi on ...

Kylpyhuoneen rappaus

Artikkelissa. ...

Luetuin keskustelu

Juoksutarha koirille

Ostin 2 rullaa 1.80mx30m koiratarhaverkkoa. ...

Terassille nousi hieno paviljonki

Alun pitäen tarkoituksena oli tehdä vain ...

Automekaanikko ● Vinkki: Tuulilasinpyyhkijät kuntoon

Auton kumiset tuulilasinpyyhkimet kärsivät ...

36 sohvapöydästä syntyi unelmien kasvihuone

Ilmo Syrjänen löysi huonekaluliikkeestä ...

Tee Itse | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Käyttöehdot | Yhteystiedot