Evästeiden käsittely ja yksityisyyden suoja


Huolehdi bitumikatosta

Bitumikermikatto on helppo asentaa, ja se pysyy kunnossa vuosikausia, kunhan siitä pitää hyvää huolta. Annamme bitumikermikattoa koskevia huolto-ohjeita.Poissa silmistä, poissa mielestä, sanoo sananlasku. Tämä koskee myös monia talonomistajia, kun puhe kääntyy talon kattoon. Katon pitäisi kestää vuosikausia, mutta jonakin päivänä se saattaa yllättäen päästää sadevedet lävitseen. Tämän vuoksi kattoa on huollettava säännöllisesti – ennen kuin on liian myöhäistä. Ohjeidemme avulla pidennät kattosi elinkaarta. Selviät työstä viikonlopussa, jos olet hankkinut oikeat materiaalit ja välineet jo etukäteen. Urakka ei siis vie paljon aikaa, kustannukset eivät ole suuret, ja kun työ on tehty, voit nukkua yösi paljon rauhallisemmin, vaikka ulkona riehuisi syksyinen rankkasade. Kaunis kevätpäivä soveltuu hyvin tähän työhön. Lämpö pehmentää bitumikermiä, joten se ei halkea niin helposti katon päällä liikuttaessa. Myös bitumimassaa on helpompi käsitellä lämpimänä päivänä. Bitumituotteita on vesi- ja tärpättipohjaisia. Vesipohjaiset aineet ovat näistä ympäristöystävällisempiä ja riittoisampia.

KORJAA VAURIOT:


1. Tarkista, onko katteessa kuplia

Kuplat puhkeavat ennemmin tai myö­hemmin, joten ne on korjattava. Viillä kuplaan varovasti risti. Leikkaa päällikermin läpi, älä aluskermiin. Suuriin kupliin voi käyttää metalliviivoitinta, niin viillosta tulee suora.

2. Taivuta neljää liparetta varovasti ylöspäin

Varo, että ne eivät murru. Jos kermi tuntuu jäykältä, voit lämmittää sitä varovasti kuumailmapistoolilla. Sivele bitumikattokittiä – tai lämmitä aluskermiä, ja liimaa kermit toisiinsa. Paina kermit yhteen.

3. Korjauskohtaa vahvistetaan bitumiteipillä

Leikkaa sopiva määrä teippikaistaleita ja aseta ne ristiin korjauskohdan päälle. Lopeta painamalla teippi tiiviisti alustaan kiinni, jotta korjatusta alueesta tulee täysin vesitiivis.

KUNNOSTA SAUMAT:


1. Tarkista kaikki kohdat,

joista kermin läpi on tehty läpimenoja. Jos edellisestä tarkastuksesta on jo kauan, voi olla, että saumat ovat kuivuneet. Käytä kattokittiä – ja esimerkiksi saumauspistoolia – saumojen kunnostamiseen.

2. Työstä saumamassa kunnolla rakoihin

Jos kastelet sormeasi pesuvedessä ennen kuin käytät sitä saumaustikun lailla, massa ei takerru sormeesi aivan yhtä helposti. Muista siis ottaa saippuavettä mukaasi katolle.

UUSI BITUMIMASSA:


1. Tarkista bitumikermikaistaleiden liitoskohdat ennen koko katon käsittelyä

Jos jotkut liitoksista näyttävät huonokuntoisilta, levitä lastalla koko liitoskohtaan bitumikittiä.

2. Seuraavaksi kattopintaan levitetään tartunta-aine

Tämä on välttä­ mätöntä, jotta massa kiinnittyy kunnolla. Tartunta-aine voidaan levittää jäykällä harjalla. Anna sen kuivua yön yli – tai ainakin niin kauan, että se on täysin kuivunut.

3. Kun tartunta-aine on kuivunut, levitetään bitumimassa

Levitä se jälleen koko kattoon. Älä säästele ainetta, vaan levitä sitä kunnon kerros kattopintaan. Kun massa on kuivunut, vesikattosi on kunnossa vuosikausiksi eteenpäin.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

 • Uusi, upea katto 2 päivässä

  Uusi, upea katto 2 päivässä

  04/09 Näyttääkö huopakatto arkiselta? Rakenna bitumikermilaatoista ryhtevän näköinen ja tyylikäs katto parissa päivässä! Katso täältä, kuinka se käy!

  Vaikeus 1/4
 • Korjaa huopakaton reiät

  Korjaa huopakaton reiät

  02/09 Jos huopakattoon on ilmestynyt reikiä tai kuplia, ne on korjattava heti ennen kuin vesi vaurioittaa kattorakenteita. Katso korjausohjeet täältä.

 • Vajalle 20 lisävuotta

  Vajalle 20 lisävuotta

  25/06 Itseliimautuvien bitumivuotien avulla katon asentaminen on helppoa ja turvallista, sillä siihen ei tarvita kaasupoltinta. Katso tästä ohjeet.

  Vaikeus 2/4
 • 5 kattoa, jotka voit asentaa itse

  5 kattoa, jotka voit asentaa itse

  31/07 Jos haluat rakentaa uuden katon itse, mahdollisuudet ovat monet. Tässä viisi eri kattomateriaalia, joilla itse tekeminen onnistuu.

 • Uudet materiaalit pidentävät talon ikää

  Uudet materiaalit pidentävät talon ikää

  30/07 Nyt voit lopettaa vanhan kattolyhdyn paikkaamisen ja maalaamisen! Muovi, kuitusementti, alumiiniprofiilit ja lyijytön pellitys pidentävät rakenteiden ikää.

  Vaikeus 4/4
Lataa
Suurenna esikatselukuva napsauttamalla pikkukuvaa.
 • Huolehdi bitumikatosta

Vaikeusaste

Vaikeus 1/4

Saat ilmaisen uutiskirjeen

Älypistorasia

Älypistorasia

2,90 eurolla saat pääsyn yli 2000 Tee Itse -lehden artikkeliin.

Gør Det Selv Forum

Uusi keskustelu

Keittiön palaparketin pullistuma ja irtoaminen, mitä tehdä?

Keittiössä kissojen ruokailupaikan kohdalla on ...

Lämminvesivaraajan vaihto

-Olisi tarkoitus vaihtaa boileri jo ...

Alimman hirren vaihto

Kesämökillä varastorakennuksen alin hirsi on ...

Kylpyhuoneen rappaus

Artikkelissa. ...

Luetuin keskustelu

Juoksutarha koirille

Ostin 2 rullaa 1.80mx30m koiratarhaverkkoa. ...

Terassille nousi hieno paviljonki

Alun pitäen tarkoituksena oli tehdä vain ...

Automekaanikko ● Vinkki: Tuulilasinpyyhkijät kuntoon

Auton kumiset tuulilasinpyyhkimet kärsivät ...

36 sohvapöydästä syntyi unelmien kasvihuone

Ilmo Syrjänen löysi huonekaluliikkeestä ...

Tee Itse | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Käyttöehdot | Yhteystiedot