Evästeiden käsittely ja yksityisyyden suoja


Fastlock-valokatteen kiinnittäminen

Jos haluat tiiviin, valoisan ja kauniin katon, kannattaa harkita muovikatetta. Yksi helpoimmin asennettavista on Fastlock-kate, jota varten lautoihin ei tarvitse porata ensimmäistäkään reikää. Kattolevyt nimittäin vain napsautetaan paikalleen.

Ammattilainen näyttää nyt, miten Fastlock-katto asennetaan.45 x 95 mm:n kattoruoteet kiinnitetään metrin välein kunkin ruoteen keskikohdasta. Lautojen tulee olla vähintään 73 x 38 mm:n kokoisia, ja ne kiinnitetään korroosiosuojatuilla 5x100 m:n ruuveilla. Yksi ruuvi riittää kunkin ruoteen läpi kattoparruun.

Ylimmäinen ruodelauta kiinnitetään ensin.Ja sitten alimmainen. Sen on oltava kattoparrujen päiden tasalla, jotta myöhemmin kiinnitettävä räystäslauta asettuu pystysuoraan. Se sujuu parhaiten, kun asetat nivelmitan laudan pään ja ruoteen yläreunan tasalle.

Ensimmäinen ruuvi kannattaa ruuvata saman tien, niin ruodelaudasta saa paremman otteen. Kun alimmainen ruode on kiinnitetty, otetaan mitta ylimmäisen keskeltä alimmaisen ruoteen yläreunaan. Tässä välimatka on 130 cm, ja nyt puoliväliin merkitään keskimmäisen ruoteen paikka. Sekin ruuvataan kiinni yhdellä ruuvilla kuhunkin kattoparruun.

Ennen Fastlock-levyjen asentamista on kiinnitettävä räystäslauta ja rännikourun kiinnityshelat paikalleen, sillä työ sujuu helpoiten juuri tässä järjestyksessaä. Räystäslautan yläreunan tulee olla katon kallistuksen tasalla, ja tässäkin nivelmitta on mainio apuväline. Kun räystäslauta ja helat ovat paikallaan, mitataan katelevyjen muovikiinnikkeiden paikat. Nyt mitataan 21 cm ruoteen päästä ja tehdään siihen merkki.

Sitten samalle kohdalle merkki ylimpään ruoteeseen. Mittalaudan tai pitkän vatupassin avulla voit tehdä merkit muihin ruoteisiin. Kiinnikkeiden on oltava täsmälleen merkkien kohdalla. iinnikkeet voi naulata paikalleen, mutta tässä ne kiinnitetään 3,5 x 50 mm:n ruuveilla. Sama koko on sopiva, jos käytät nauloja.Kun ensimmäinen kiinnike on paikallaan, työ alkaa sujua nopeasti. Katelevyjen mukana toimitetaan nimittäin mittarauta, jonka avulla välimatka seuraavaan kiinnikkeeseen on helppo määrittää. Työ sujuu nyt nopeasti ja täsmällisesti.

Nyt on aika kiinnittää ensimmäinen levy. Levyn pitää ulottua katon alaosassa 3 cm reunan yli, jotta sadevesi pääsee juoksemaan alas eikä päädy kattorakenteen sisään. Kun pohjatyöt on tehty, tarvitsee vain napsauttaa levyt paikalleen yksi kerrallaan.

Levyjä ei pysty kiinnittämään väärin, sillä niiden reunat ovat erilaiset. Vasen reuna on laajempi, koska sen kuuluu asettua viereisen levyn reunan päälle. Näppärä kiinnitysmekanismi tekee katteesta täysin tiiviin, eikä asennuksessa tarvita ensimmäistäkään ruuvia. Levyt pitää kiinnittää heloilla vain katon reunasta. Se taas on aivan helppoa, sillä levyjen mukana toimitetut helat lyödään paikalleen yhdellä naulalla.

Kuhunkin ruoteeseen tarvitaan vain yksi hela. Kun katto on asennettu, voidaan levyistä poistaa suojamuovit. Fastlock-levyjä saa läpinäkyvinä, valkoisina, sinisinä, keltaiisna, vihreinä, harmaina ja punaisina. Yksittäinen levy on 20 cm leveä, ja siitä on saatavana 300, 350, 400, 450, 500 tai 600 cm:n pituisina. Tilauksesta saa myös muita pituuksia.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

 • Asenna Decra-kate

  Asenna Decra-kate

  24/08 VIDEO: Decra-kiviteräskate on hyvä vaihtoehto tiilikatolle. Kattolevyt on kivisirotepintaista teräslevyä. Tällaisesta katosta tulee paljon tiilikattoa kevyempi. Decra-katteen asentamisessa on mittaus ja kattolevyjen asettelu ...

 • Fastlock-valokatteen kiinnittäminen

  Fastlock-valokatteen kiinnittäminen

  24/08 VIDEO: Jos haluat tiiviin, valoisan ja kauniin katon, kannattaa harkita muovikatetta. Yksi helpoimmin asennettavista on Fastlock-kate, jota varten lautoihin ei tarvitse porata ensimmäistäkään reikää. Kattolevyt nimittäin vain ...

 • 5 kattoa, jotka voit asentaa itse

  5 kattoa, jotka voit asentaa itse

  31/07 Jos haluat rakentaa uuden katon itse, mahdollisuudet ovat monet. Tässä viisi eri kattomateriaalia, joilla itse tekeminen onnistuu.

 • PUUTYÖNIKSI: Kestävä räystäs

  PUUTYÖNIKSI: Kestävä räystäs

  13/09 VIDEO: Tässä puusepää näyttää, kuinka syntyy tukeva ja kestävä räystäs. Ensin on irrotettu kaksi reunimmaista tiiliriviä, jotta räystäs voidaan kunnolla rakentamaa. Peiteaudat sovitetaan niin, että ne sopivat täsmälleen ...

 • PUUTYÖNIKSI: Jatka kattoparruja erikoishelan avulla

  PUUTYÖNIKSI: Jatka kattoparruja erikoishelan avulla

  13/09 VIDEO: Kattoruoteet pitää asetella niin, ettei saman parrun kohdalle tule useita jatkoksia. Tällöin jatkokset eivät heikennä kattorakennetta.

Saat ilmaisen uutiskirjeen

Älypistorasia

Älypistorasia

2,90 eurolla saat pääsyn yli 2000 Tee Itse -lehden artikkeliin.

Gør Det Selv Forum

Uusi keskustelu

Keittiön palaparketin pullistuma ja irtoaminen, mitä tehdä?

Keittiössä kissojen ruokailupaikan kohdalla on ...

Lämminvesivaraajan vaihto

-Olisi tarkoitus vaihtaa boileri jo ...

Alimman hirren vaihto

Kesämökillä varastorakennuksen alin hirsi on ...

Kylpyhuoneen rappaus

Artikkelissa. ...

Luetuin keskustelu

Juoksutarha koirille

Ostin 2 rullaa 1.80mx30m koiratarhaverkkoa. ...

Terassille nousi hieno paviljonki

Alun pitäen tarkoituksena oli tehdä vain ...

Automekaanikko ● Vinkki: Tuulilasinpyyhkijät kuntoon

Auton kumiset tuulilasinpyyhkimet kärsivät ...

36 sohvapöydästä syntyi unelmien kasvihuone

Ilmo Syrjänen löysi huonekaluliikkeestä ...

Tee Itse | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Käyttöehdot | Yhteystiedot