Evästeiden käsittely ja yksityisyyden suoja


Liuskekatto

Tämän mallin avulla näytetään, miten katto rakennetaan kattoliuskeesta. Kattoliusketta valmistetaan luonnonkivestä ja kuitusementistä jota käytetään tässä.


Tämän mallin avulla näytetään, miten katto rakennetaan kattoliuskeesta. Kattoliusketta valmistetaan luonnonkivestä ja kuitusementistä jota käytetään tässä. Kattoruoteet sijoitetaan katon valmistajan ohjeiden mukaan.

Tässä etäisyydeksi tulee 27 cm etureunasta etureunaan. Kuten näkyy, liuskelevyjen etureunojen etäisyyden on asennettaessa oltava 27 cm. Levyt kiinnitetään ruoteisiin levyissä olevista rei’istä kuumasinkityillä 40-millisillä nauloilla. Kahden levyn väliin työnnetään pieni kuparinaula.

Se pitää seuraavassa vaiheessa seuraavan levyn etureunaa paikallaan. Liuskelevyt asetellaan niin, että kaikki liitokset jäävät piiloon. Näin kaikkiin liitoksiin tulee kaksi kerrosta liusketta. Näin katto pysyy varmasti tiiviinä.

On tarkistettava säännöllisesti, että levyjen etäisyys on edelleen 27 cm. Nyt kuparinaula painetaan alas, niin etteivät levyt kalise tuulessa. Reunoille jää harvoin tilaa kokonaiselle levylle. Siksi on mitattava, kuinka leveitä levyjen pitää olla.

Mitta merkitään työpöydällä, ja merkintä tehdään levyyn piirtopuikolla. Viivasta tulee suora, kun apuna käytetään suoraa lautaa tai metallikiskoa. Nyt levyn voi jakaa murtamalla viivan kohdalta. Menetelmä on sama kuin kipsilevyä jaettaessa.

Katon reunoihin tulee aina vesipelti, jonka avulla katto pysyy tiiviinä. Pellin voi joko taivuttaa itse tai hankkia valmiina. Liuskepihdeillä peltiin tehdään kaksi reikää, jotta sen voi kiinnittää kattoruoteeseen, niin että alareuna tulee liuskelevyn alareunan kohdalle.

Liuskelevyä ei saa asettaa aivan reunaan asti. Siihen on jätettävä noin 1 cm tilaa, niin että katto voi liikkua hieman. Levyjen leikkaamiseen tarvitaan taas liuskepihtejä. Kun levy on leikattu, sen voi kiinnittää muiden levyjen tavoin.

Katon muilla reunoilla toimitaan samalla tavoin. Uudet liuskekatot tehdään aina aluskatteen päälle. Jos talo on vanha, eikä siinä ole aluskattoa, siinä on käytettävä aina erikoiskittiä. Silloin käytetään niin sanottua T-kittausta. Se tarkoittaa, että kittiä tulee T-kirjaimen muotoon liitosten kohdalle.

Kun uusi levy asetetaan paikalleen, se painaa kitin kokoon, ja katto pysyy tiiviinä. Pieniin ulkorakennuksiin ja autokatoksiin voi rakentaa liuskekaton ilman aluskatetta. Asuinrakennusten liuskekaton rakentaminen kannattaa jättää ammattilaisille.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

 • PUUTYÖNIKSI: Kestävä räystäs

  PUUTYÖNIKSI: Kestävä räystäs

  13/09 VIDEO: Tässä puusepää näyttää, kuinka syntyy tukeva ja kestävä räystäs. Ensin on irrotettu kaksi reunimmaista tiiliriviä, jotta räystäs voidaan kunnolla rakentamaa. Peiteaudat sovitetaan niin, että ne sopivat täsmälleen ...

 • PUUTYÖNIKSI: Jatka kattoparruja erikoishelan avulla

  PUUTYÖNIKSI: Jatka kattoparruja erikoishelan avulla

  13/09 VIDEO: Kattoruoteet pitää asetella niin, ettei saman parrun kohdalle tule useita jatkoksia. Tällöin jatkokset eivät heikennä kattorakennetta.

 • PUUTYÖNIKSI: Katon mittaaminen

  PUUTYÖNIKSI: Katon mittaaminen

  13/09 VIDEO: Riippumatta katemateriaalista on kaikkiin kattoparruihin tehtävä mittamerkinnät. Tässä on sitä varten näppärä vinkki. Ensimmäinen parru mitataan aivan tavalliseen tapaan. Tähän kattoon tulee 31 cm:n levyjä. Parruun ...

 • PUUTYÖNIKSI: Katon mittaaminen

  PUUTYÖNIKSI: Katon mittaaminen

  13/09 VIDEO: Riippumatta katemateriaalista on kaikkiin kattoparruihin tehtävä mittamerkinnät. Tässä on sitä varten näppärä vinkki. Ensimmäinen parru mitataan aivan tavalliseen tapaan. Tähän kattoon tulee 31 cm:n levyjä. Parruun ...

 • PUUTYÖNIKSI: Nauhankiristin ja tuuliristikko

  PUUTYÖNIKSI: Nauhankiristin ja tuuliristikko

  13/09 VIDEO: Kattorakanteeseen kiinnitettävä tuuliristikko estää katon vääntymisen, kohoamisen ja irtoamisen tuulen voimasta. Tässä käytetään valmista pakettia, johon kuuluu neljä päätyhelaa ja 40 m tuuliristikkonauhaa..

Lue lisää

Saat ilmaisen uutiskirjeen

Älypistorasia

Älypistorasia

2,90 eurolla saat pääsyn yli 2000 Tee Itse -lehden artikkeliin.

Gør Det Selv Forum

Uusi keskustelu

Keittiön palaparketin pullistuma ja irtoaminen, mitä tehdä?

Keittiössä kissojen ruokailupaikan kohdalla on ...

Lämminvesivaraajan vaihto

-Olisi tarkoitus vaihtaa boileri jo ...

Alimman hirren vaihto

Kesämökillä varastorakennuksen alin hirsi on ...

Kylpyhuoneen rappaus

Artikkelissa. ...

Luetuin keskustelu

Juoksutarha koirille

Ostin 2 rullaa 1.80mx30m koiratarhaverkkoa. ...

Terassille nousi hieno paviljonki

Alun pitäen tarkoituksena oli tehdä vain ...

Automekaanikko ● Vinkki: Tuulilasinpyyhkijät kuntoon

Auton kumiset tuulilasinpyyhkimet kärsivät ...

36 sohvapöydästä syntyi unelmien kasvihuone

Ilmo Syrjänen löysi huonekaluliikkeestä ...

Tee Itse | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Käyttöehdot | Yhteystiedot