Evästeiden käsittely ja yksityisyyden suoja


Betonitiilet

Betonitiilet ovat edullinen vaihtoehto perinteisille savitiilille. Kattotiiliä asetellessa ruoteiden välinen etäisyys on kaikki kaikessa.


Tiilien mukana toimitetaan ohjeet, ja niissä kerrotaan tarkkaan, mihin kohtiin ruoteiden pitää tulla. Tässä pitää olla tarkkana – se nimittäin vaihtelee erityyppisten tiilien välillä. Tähän asennetaan betonitiilet, jotka asennetaan kiinnikkeiden avulla.

Kiinnikkeitä on erityyppisiä, ja niiden valinta on pitkälti makuasia. Tämä kiinnike puristaa tiilen kiinni ruoteeseen, niin ettei työkaluja tarvita. Ammattilainen käyttää mieluummin tällaisia kiinnikkeitä, jotka naulataan kiinni ruoteeseen.

Tiilien asentaminen aloitetaan katon alareunasta. Tiilien on tultava tiiviisti kiinni uriin, jotta katosta tulee tiivis. Kiinnikkeessä oleva pieni hela asetetaan uraan, ja toinen pää lyödään kiinni ruoteeseen.

Kuten näkyy, kiinnikkeessä pysyy kaksi tiiltä kerrallaan. Kiinnike lyödään joka toiseen tiileen, paitsi sivuilla sekä ylä- ja alareunassa, joissa jokaiseen tiileen tulee kiinnike. Kattotiilet asennetaan oikealta vasemmalle, niin ura tulee kohdalleen.

Betonitiiliä käytettäessä katon kaltevuuden on oltava vähintään 15 astetta. Betonitiiliä voi käyttää sekä autotallien että vajojen katoilla. Ne sopivat myös asuintalojen katolle, jos niissä käytetään aluskatetta.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

 • PUUTYÖNIKSI: Kestävä räystäs

  PUUTYÖNIKSI: Kestävä räystäs

  13/09 VIDEO: Tässä puusepää näyttää, kuinka syntyy tukeva ja kestävä räystäs. Ensin on irrotettu kaksi reunimmaista tiiliriviä, jotta räystäs voidaan kunnolla rakentamaa. Peiteaudat sovitetaan niin, että ne sopivat täsmälleen ...

 • PUUTYÖNIKSI: Jatka kattoparruja erikoishelan avulla

  PUUTYÖNIKSI: Jatka kattoparruja erikoishelan avulla

  13/09 VIDEO: Kattoruoteet pitää asetella niin, ettei saman parrun kohdalle tule useita jatkoksia. Tällöin jatkokset eivät heikennä kattorakennetta.

 • PUUTYÖNIKSI: Katon mittaaminen

  PUUTYÖNIKSI: Katon mittaaminen

  13/09 VIDEO: Riippumatta katemateriaalista on kaikkiin kattoparruihin tehtävä mittamerkinnät. Tässä on sitä varten näppärä vinkki. Ensimmäinen parru mitataan aivan tavalliseen tapaan. Tähän kattoon tulee 31 cm:n levyjä. Parruun ...

 • PUUTYÖNIKSI: Katon mittaaminen

  PUUTYÖNIKSI: Katon mittaaminen

  13/09 VIDEO: Riippumatta katemateriaalista on kaikkiin kattoparruihin tehtävä mittamerkinnät. Tässä on sitä varten näppärä vinkki. Ensimmäinen parru mitataan aivan tavalliseen tapaan. Tähän kattoon tulee 31 cm:n levyjä. Parruun ...

 • PUUTYÖNIKSI: Nauhankiristin ja tuuliristikko

  PUUTYÖNIKSI: Nauhankiristin ja tuuliristikko

  13/09 VIDEO: Kattorakanteeseen kiinnitettävä tuuliristikko estää katon vääntymisen, kohoamisen ja irtoamisen tuulen voimasta. Tässä käytetään valmista pakettia, johon kuuluu neljä päätyhelaa ja 40 m tuuliristikkonauhaa..

Saat ilmaisen uutiskirjeen

Älypistorasia

Älypistorasia

2,90 eurolla saat pääsyn yli 2000 Tee Itse -lehden artikkeliin.

Gør Det Selv Forum

Uusi keskustelu

Keittiön palaparketin pullistuma ja irtoaminen, mitä tehdä?

Keittiössä kissojen ruokailupaikan kohdalla on ...

Lämminvesivaraajan vaihto

-Olisi tarkoitus vaihtaa boileri jo ...

Alimman hirren vaihto

Kesämökillä varastorakennuksen alin hirsi on ...

Kylpyhuoneen rappaus

Artikkelissa. ...

Luetuin keskustelu

Juoksutarha koirille

Ostin 2 rullaa 1.80mx30m koiratarhaverkkoa. ...

Terassille nousi hieno paviljonki

Alun pitäen tarkoituksena oli tehdä vain ...

Automekaanikko ● Vinkki: Tuulilasinpyyhkijät kuntoon

Auton kumiset tuulilasinpyyhkimet kärsivät ...

36 sohvapöydästä syntyi unelmien kasvihuone

Ilmo Syrjänen löysi huonekaluliikkeestä ...

Tee Itse | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Käyttöehdot | Yhteystiedot