Evästeiden käsittely ja yksityisyyden suoja


Liuskelevyn vaihtaminen

Tässä mallissa on haljennut liuskelevy, jonka takia katto ei ole tiivis. Se pitää korjata mahdollisimman pian, sillä muuten siitä pääsee kosteutta lahottamaan puuosia.


Aluksi poistetaan irralliset osat. Loput viallisesta liuskelevystä pysyvät kiinni, ja naulat, joilla se on kiinnitetty, ovat piilossa kahden muun levyn alla.Koska liuskelevy naulataan aina keskeltä kiinni, on helppo päätellä, missä naulat ovat.

Naulat ovat kahden keltaisen pisteen kohdalla. Ikävä kyllä niihin ei pääse kovin helpolla käsiksi. Tähän käytetään liuskekattoihin suunniteltua erikoistyökalua, joka työnnetään levyn alle, niin että se saa otteen naulasta, ja sitä lyödään takaisinpäin, niin että naula irtoaa.

Sama tehdään toisella puolella. Nyt rikkinäisen liuskelevyn voi varovasti ottaa irti. Tästä näkyy, miten työkalu irrottaa naulat. Jos katolla ei ole aluskatetta, sekä uuteen levyyn että vanhaan kattoon pitää levittää hieman erikoiskittiä, jotta korjauksesta tulee tiivis.

Kitti levitetään teipillä merkitylle alueelle. Sitten asetetaan uusi liuskelevy paikalleen, ja koska se tulee kahden ylempänä olevan levyn alle, niitä kohotetaan hieman kiilojen avulla, jotta uusi levy mahtuu helpommin paikalleen.

Nyt kiilat voi poistaa, ja muissa levyissä olevat naulat lyödään kiinni. Koska uutta levyä ei voi naulata keskeltä kiinni, käytetään erityistä muovikantaista kattoruuvia.

Kattopalkkien yläreunat sijaitsevat 30 senttimetrin välein. Siksi tähän mitataan 58 cm, jotta ruuvi tulee varmasti palkin kohdalle. Ruuvia varten porataan reikä terällä, joka on pari millimetriä ruuvia isompi.

Silloin katolle jää hieman liikkumavaraa ilman että levy halkeaa. Kun ruuvi on ruuvattu kiinni, siihen tarvitsee vain asentaa kanta. Korjaus on nyt valmis, ja katto on taas tiivis.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

 • PUUTYÖNIKSI: Kestävä räystäs

  PUUTYÖNIKSI: Kestävä räystäs

  13/09 VIDEO: Tässä puusepää näyttää, kuinka syntyy tukeva ja kestävä räystäs. Ensin on irrotettu kaksi reunimmaista tiiliriviä, jotta räystäs voidaan kunnolla rakentamaa. Peiteaudat sovitetaan niin, että ne sopivat täsmälleen ...

 • PUUTYÖNIKSI: Jatka kattoparruja erikoishelan avulla

  PUUTYÖNIKSI: Jatka kattoparruja erikoishelan avulla

  13/09 VIDEO: Kattoruoteet pitää asetella niin, ettei saman parrun kohdalle tule useita jatkoksia. Tällöin jatkokset eivät heikennä kattorakennetta.

 • PUUTYÖNIKSI: Katon mittaaminen

  PUUTYÖNIKSI: Katon mittaaminen

  13/09 VIDEO: Riippumatta katemateriaalista on kaikkiin kattoparruihin tehtävä mittamerkinnät. Tässä on sitä varten näppärä vinkki. Ensimmäinen parru mitataan aivan tavalliseen tapaan. Tähän kattoon tulee 31 cm:n levyjä. Parruun ...

 • PUUTYÖNIKSI: Katon mittaaminen

  PUUTYÖNIKSI: Katon mittaaminen

  13/09 VIDEO: Riippumatta katemateriaalista on kaikkiin kattoparruihin tehtävä mittamerkinnät. Tässä on sitä varten näppärä vinkki. Ensimmäinen parru mitataan aivan tavalliseen tapaan. Tähän kattoon tulee 31 cm:n levyjä. Parruun ...

 • PUUTYÖNIKSI: Nauhankiristin ja tuuliristikko

  PUUTYÖNIKSI: Nauhankiristin ja tuuliristikko

  13/09 VIDEO: Kattorakanteeseen kiinnitettävä tuuliristikko estää katon vääntymisen, kohoamisen ja irtoamisen tuulen voimasta. Tässä käytetään valmista pakettia, johon kuuluu neljä päätyhelaa ja 40 m tuuliristikkonauhaa..

Lue lisää

Saat ilmaisen uutiskirjeen

Älypistorasia

Älypistorasia

2,90 eurolla saat pääsyn yli 2000 Tee Itse -lehden artikkeliin.

Gør Det Selv Forum

Uusi keskustelu

Keittiön palaparketin pullistuma ja irtoaminen, mitä tehdä?

Keittiössä kissojen ruokailupaikan kohdalla on ...

Lämminvesivaraajan vaihto

-Olisi tarkoitus vaihtaa boileri jo ...

Alimman hirren vaihto

Kesämökillä varastorakennuksen alin hirsi on ...

Kylpyhuoneen rappaus

Artikkelissa. ...

Luetuin keskustelu

Juoksutarha koirille

Ostin 2 rullaa 1.80mx30m koiratarhaverkkoa. ...

Terassille nousi hieno paviljonki

Alun pitäen tarkoituksena oli tehdä vain ...

Automekaanikko ● Vinkki: Tuulilasinpyyhkijät kuntoon

Auton kumiset tuulilasinpyyhkimet kärsivät ...

36 sohvapöydästä syntyi unelmien kasvihuone

Ilmo Syrjänen löysi huonekaluliikkeestä ...

Tee Itse | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Käyttöehdot | Yhteystiedot