Evästeiden käsittely ja yksityisyyden suoja


Juha Uusi-Hallila
Offline
Liittynyt 06/03/2012

Olisi aika raakentaa terassi. Ohjeita kyllä löytyy vaikka ja kuinka paljon. Missään ei oikein kerrota paljonko tukien väli on esim 50x175 tai 50x150 runkopalkilla tai jänneväli 50x100 poikkipalkeilla.

Muutettu 6. toukokuu 2013 - 17:07

1paula
Offline
Liittynyt 06/01/2016

Olen käsittänyt että tukien/niskojen väli rippuu siitä mitä puuta käytetään. Esim. lämpöuun mainoksissa sanotaan niskaväliksi 40 cm, muutoin yleensä 50-60cm.

Itse etsin ohjeta terassin tekoon viettävälle kalliolle. Kaikki netistä löytämäni ohjeet ovat ns. pehmeään maahan perustettavia pilareita. Ilmeisesti poraan kallioon 12mm:n reiän, siihen rautatanko pystyyn, ympärille noin 10cm korkea ja 20x20 cm:n laatkko, johon sementti. Sen kuivuttua päälle pilariharkko johon pulttiruuvitangon pätkä tai sitten "vain" huopalevy jonka päälle terassin kehikkko?

kappaiainen
Offline
Liittynyt 12/02/2016

Laittasin ihan suoraan kallioreikään juotosbetonilla jotain tällaista.Pilarikenkä. Itse kun tekee rosterista vähän tymäkämmän pääsee halvalla.

https://www.k-rauta.fi/rautakauppa-tuotekuvat//thumb/5/500/500556/500556...

1paula
Offline
Liittynyt 06/01/2016

Hei
Kiitos kommentista.
Rakennuspaikka on viettävää kalliota. Monissa pilariperustuksissa vaikuttaisi olevan "antura" joka on valettu muotilla. Sen päällä on (ilmeisesti) pilariharkko jossa on betonia ja sitten tuo "vehje". Epäselväksi jää, pitääkö anturan sisällä olla poraus kallioon ja 12mm:n (?) rautatanko/rautalankaa, joka pitää sitten rakennelman kunnolla paikoillaan. Että se ei lähde valumaan /liikkumaan esim. jäätyneen veden voimasta.

make perälä
Offline
Liittynyt 17/04/2016

Kyllä itse laittaisin edes pienet "haitat" jotka pitäisi rakennelman paikoillaan ja estäisi sen liukumisen.

Ei muuta kuin etsit työkalukaupasta: http://www.xn--tykalukauppa-5ib.com/   sopivan iskuporakoneen ja sopivat terät joilla saat reiän aikaiseksi.

1paula
Offline
Liittynyt 06/01/2016

Kiitos neuvosta. Päädyin ostamaan kunnollisen kiviporakoneen jolla on tarkoitus tehdä 12mm:n reikä kallioon.Reikään 10mm:n terästanko. Siihen ympärille pyöreä antura jonka halkaisijaksi 25-30cm. Sen päälle kevytharkko, kaksi tai kolme.
Ps. On ollut yllättävän hankala löytää ohjetta pirariperustukselle viettävään kalliorinteeseen, jossa pohdin mm. tuot anturan mallia. Mikäli antura on neliönmallinen, se jättää antran ylärinteen puolelle vedet seisomaan anturaa vasten. Mikäli se on pyöreä, vesi virtaa kalliota myöden anturan juuresta alas. Kiitos vastauksista.

1paula
Offline
Liittynyt 06/01/2016

Ps.
Olen kahlannut netin ja tämän palstan rakennusohjeet, joissa aina sivuutetaan kalliolleperustaminen pilariharkoilla. Aina ne pilarit ovat jotenkin vain ilmestyneet ... ja sitten rakennetaan. Aina ohje on että otetaan maata pois 40 cm. Luulisi että joku muukin on rakentanut viettävälle kalliolle?

Saat ilmaisen uutiskirjeen

Älypistorasia

Älypistorasia

2,90 eurolla saat pääsyn yli 2000 Tee Itse -lehden artikkeliin.

Gør Det Selv Forum

Uusi keskustelu

komposiittilauta

Pitäisi kunnostaa vanhaa terassia ...

tee se itse lehtiä

Olisi laatikollinen Tee Se Itse lehtiä. ...

Kesämökin lisäeristys

Vanha kesämökkini on rakennettu tolppien ...

Kylpyhuoneremontin rahoitus

Keskustelu tuntuu olevan melkoisen hiljaista, ...

Luetuin keskustelu

Juoksutarha koirille

Ostin 2 rullaa 1.80mx30m koiratarhaverkkoa. ...

Terassille nousi hieno paviljonki

Alun pitäen tarkoituksena oli tehdä vain ...

Automekaanikko ● Vinkki: Tuulilasinpyyhkijät kuntoon

Auton kumiset tuulilasinpyyhkimet kärsivät ...

36 sohvapöydästä syntyi unelmien kasvihuone

Ilmo Syrjänen löysi huonekaluliikkeestä ...

Tee Itse | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Käyttöehdot | Yhteystiedot