Evästeiden käsittely ja yksityisyyden suoja


antti
Offline
Liittynyt 07/09/2012

Toimitukselta haluaisin kysyä liittyen uusimpaan peltikaton saneeraukseen liittyvästä jutusta minkä rakennusmääräysten mukaisesti jutun katto oli toteutettu. Samalla haluaisin kysyä mihin muodostuu lämpimän ja kylmän rajapinta kun rakennetaan pelti kate pellin päälle.

Aikaa ja rahaa varmasti säästyy kyseisellä tavalla rakentamalla mutta siinäpä ne hyvät puolet ovatkin.Katon pellin alla olevasta tuuletuksesta ei puhuttu mitään ei liiemmin siitä minne ruoteiden ruuvaamisessa syntyvät reijät johdattavat vetensä. Áluskatteen puuttuessa pellin alapinta lämmityskautena kondensoi varsinkin kun yläkerta oli rakennettu lämpimäksi todella suuria määriä vettä villatilaan.Peltiä pellin päälle rakkennettaessa myöskin pelitien väliin muodostuu kondenssi vettä joka pahimmassa tapauksessa jäätyessään voi jopa irroittaa ruoteita ja peltiä.

Mukava olisi jos toimitus avaisi kyseisen katon 10 vuoden päästä ja näyttäisi missä kunnossa ruoteet ovat.

Pysykää tiskipöytien asennuksessa ja pergoloiden rakentamisessa jutuissanne,niin ette levitä rakennusmääräysten vastaista tietoutta lehdessänne.

Muutettu 11. syyskuu 2012 - 15:28

Anne Pelkonen
Offline
Liittynyt 18/03/2010

Kiitos palautteestasi, nostit viestissäsi esille hyvin tärkeitä asioita, joihin on rakennettaessa aina kiinnitettävä huomiota. Ratkaisuissa on ilman muuta noudatettava alan määräyksiä.

Uusi kate asennetaan nykyään usein vanhan päälle. Tämä edellyttää, että alla oleva kattorakenne on kunnossa - kuten tässäkin kohteessa. 6 sivun artikkelissa ei valitettavasti vain tilan puutteen takia pystytä näyttämään kaikkia työtä edeltäviä ratkaisuja ja rakenteita. Mainitsit myös ruuvit. Ruuvin pitää pureutua alustaansa tiiviisti. Jos ruuvin reikä vuotaa, niin silloin ruuvi ei pidä, ja on turha. Mahdollinen kattopintojen väliin muodostuva kosteus valuu alas ja ulos (huom. mm. räystään rakenne).  Kylmän ja lämpimän rajapinta on alapuolisessa eristeessä. Rajapinnan paikkaan ei lisäpelti olennaisesti vaikuta. 

Saat ilmaisen uutiskirjeen

Älypistorasia

Älypistorasia

2,90 eurolla saat pääsyn yli 2000 Tee Itse -lehden artikkeliin.

Gør Det Selv Forum

Uusi keskustelu

komposiittilauta

Pitäisi kunnostaa vanhaa terassia ...

tee se itse lehtiä

Olisi laatikollinen Tee Se Itse lehtiä. ...

Kesämökin lisäeristys

Vanha kesämökkini on rakennettu tolppien ...

Kylpyhuoneremontin rahoitus

Keskustelu tuntuu olevan melkoisen hiljaista, ...

Luetuin keskustelu

Juoksutarha koirille

Ostin 2 rullaa 1.80mx30m koiratarhaverkkoa. ...

Terassille nousi hieno paviljonki

Alun pitäen tarkoituksena oli tehdä vain ...

Automekaanikko ● Vinkki: Tuulilasinpyyhkijät kuntoon

Auton kumiset tuulilasinpyyhkimet kärsivät ...

36 sohvapöydästä syntyi unelmien kasvihuone

Ilmo Syrjänen löysi huonekaluliikkeestä ...

Tee Itse | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Käyttöehdot | Yhteystiedot